Andrzej Sapkowski boeken

Andrzej Sapkowski werd in 1948 geboren in Polen. In eerste instantie koos Sapkowski ervoor om de zakenwereld in te stappen. Hij werd hoge vertegenwoordiger in een internationaal handelsbedrijf, maar bleef ook altijd zeer geïnteresseerd in mooie verhalen, met een grote voorliefde voor Fantasy boeken. Zo kwam het dan ook dat hij zelf eens probeerde om een verhaal te schrijven, genaamd The Witcher (De Hekser). Dit verhaal werd zo goed opgepakt, dat het verscheen in het grootste Fantasy liefhebbers blad van Polen en door iedereen erg goed werd ontvangen.

Dit was het startsein voor Sapkowski om meer verhalen te gaan schrijven vanaf 1986. Het korte verhaal De hekser kreeg verschillende vervolgen in de vorm van korte verhalen en zou ontzettend aan slaan. Sapkowski bleef schrijven en bracht in 1994 zijn eerste boek uit in Polen genaamd Het bloed van de Elfen. Dit boek werd een enorm succes in Polen en Sapkowski won verschillende prijzen. Op het moment dat een Game studio besluit om een PC-Game te maken die is gebaseerd op de boeken van Sapkowski, nemen zijn boeken een vlucht. Ze worden vertaald in meer dan 15 verschillende talen en in 2014 verschijnt het eerste vertaalde boek in Nederland.

 

Andrzej Sapkowski Boekenseries

De boekenserie waarmee Andrzej Sapkowski voornamelijk successen boekt is The Witcher saga (De Hekser saga). Deze boekenserie wordt de basis voor een video game serie die inmiddels drie delen beslaat.

Het verhaal gaat over een moordenaar genaamd Geralt. Hij is sinds zijn geboorte getraind monsters op te sporen en te vermoorden. Geralt heeft een zeer strakke gedragscode voor het doen van zijn werk. Geralt is een zeer goed uitgewerkt karakter die leeft in een wereld die is geïnspireerd op de Salvische Mythologie. Een prachtige wereld met een eigenaardig karakter. Wil jij meer weten over de boekenserie van Andrzej Sapkowski? Lees dan direct verder!

Reacties gesloten