The Witcher boeken (De Hekser)

9200000022055373The Witcher Saga (De hekser saga) is de meest bekende boekenserie die is geschreven door Andrzej Sapkowski. De serie wordt voorafgegaan door een verhalen bundel genaamd De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid, maar begint pas echt bij de officiële eerste Roman: The Witcher 1: Het bloed van de Elfen. De boekenserie verscheen al in de jaren 90 in Polen en werd daar een groot succes. Vervolgens zouden de boeken worden uitgegeven in meerdere talen. Vanaf 2014 werden de boeken van The Witcher Saga ook in het Nederlands uitgebracht!

 

The Witcher boeken volgorde

Het verhaal van The Witcher draait voornamelijk om de hekser Geralt de Rivia. Een hekser is iemand die monsters vermoord voor zijn geld en Geralt is een hele goede. Op jonge leeftijd wordt hij al opgevoed om zijn uiteindelijke werk te kunnen doen. Er wordt hem een strikte gedragscode aangeleerd om zijn werk goed te doen en hier houdt hij zich heel sterk aan.

Na 500 jaar vrede barst er een oorlog uit. Elfen beginnen elkaar en mensen te vermoorden en ook dwergen zijn in onderling conflict met elkaar. Tijdens de conflicten die ontstaan wordt er een zeer belangrijk kind geboren; Ciri. Bij de heksers heeft zij altijd bekend gestaan als de Vlam. Het meisje van de profetie die voorgoed de wereld zal gaan veranderen. Geralt en Ciri kruisen elkaars pad en Geralt krijg een zeer belangrijke taak; zijn gaven inzetten om Ciri weg te houden van gevaar dat dreigt in elk hoek en ervoor zorgen dat zij de profetie kan waarmaken.

Het verhaal over The Witcher heeft een zeer sterke connectie met de Slavische mythologie en er wordt over gesproken dat de verschillende karakters in het boek staan voor bepaalde politieke gedachtegoeden in de jaren 90 in Polen. The witcher is dus niet alleen een erg goede fantasy boekenserie die op een zeer eigen wijze is geschreven. Het biedt daarnaast ook een kijkje in de Slavische cultuur en Mythologie.

Voorkant

Titel

Engels

Meer info

Deel 0: De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid 

Last Wish / Sword of Destiny

Bekijk op bol.com

9200000022055373

Deel 1: Het Bloed van de Elfen

Blood of Elves

Bekijk op bol.com

de jaren van verachting voorkant

Deel 3: De jaren van Verachting

Time of Contempt

Bekijk op bol.com

De vuurdoop voorkant

Deel 3: Vuurdoop

Baptism of Fire

Bekijk op bol.com

De zwaluwentoren voorkant

Deel 4: De Zwaluwentoren

The Tower of Swallows

Bekijk op bol.com

De vrouwe van het meer voorkant

Deel 5: De Vrouwe van het Meer

Lady of the Lake

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten