Anthony Ryan boeken

Anthony RyanAnthony Ryan werd geboren in Schotland in 1970. Na zijn studies besloot Ryan dat het tijd werd om Schotland te verlaten en ging hij wonen in Londen. Daar begon Anthony Ryan als onderzoeker, maar al snel merkte hij dat het schrijven hem ook erg interesseerde. Hij begon tijdens zijn werk met het schrijven van zijn eerste boek Blood Song (later vertaald in het Nederlands naar Vaelin al Sorna). Hij schreef zijn boek af en besloot dat hij deze zelf wilde uitbrengen. Verschillende grote uitgevers zagen echter veel potentie in het boek van Ryan en in 2012 kreeg hij een contract aangeboden bij Penguin Books. Anthony Ryan mocht fulltime gaan schrijven aan zijn fantasy boekenserie. In 2013 was de grote release van zijn eerste boek en deze werd zeer snel populair in Engeland en werd vervolgens vertaald om ook in andere landen een groot succes te worden.

Naast het schrijven van fantasy boeken, houdt Ryan zich ook bezig met het schrijven van korte SF verhalen. Op Fantasyonline.nl zullen we echter alleen zijn Fantasy boeken behandelen. Na zijn eerste serie is Ryan namelijk begonnen met het schrijven van een nieuwe serie en wij zullen Anthony Ryan dan ook zeker blijven volgen!

Anthony Ryan fantasy boeken

Zoals gezegd werd het eerste boek van Anthony Ryan vertaald en uitgebracht in Nederland onder de naam Vaelin al Sorna. Dit boek is het eerste deel van de In de schaduw van de Raaf fantasy serie. De boekenserie draait om Vaelin el Sorna die opgroeit in een militaire orde en dus wordt opgevoed met alle kennis over oorlog en strijd. De boeken kenmerken zich door de gewelddadigheid en sterke karakters. Anthony Ryan laat in zijn eerste serie duidelijk zien dat hij geweld niet schuwt, maar ook beschikt over zeer veel schrijftalent. Wij raden Anthony Ryan dan ook zeker aan, aan bijvoorbeeld de fans van de boeken van George RR Martin. Een fantasy boekenschrijver met een heel vernieuwende insteek.

In de Schaduw van de Raaf
Bekijk op bol.com

Reacties gesloten