In de Schaduw van de Raaf deel 2: De Torenheer

In de Schaduw van de Raaf deel 2: De Torenheer

9

Spannend

8.5/10

Karakters

9.0/10

Diepgang

9.5/10

Fantasy-Waarde

9.0/10

Positief:

  • 4 verhaallijnen
  • Mooie schrijfstijl
  • Goede personages

Negatief:

  • Begint wat traag

Nadat Anthony Ryan zijn eerste boek van in de Schaduw van de Raaf uitbracht, kwam zijn schrijfcarriere in een sneltrein terecht. Waar hij meer dan 5 jaar deed over het schrijven van het eerste deel van deze trilogie, hoefden de fans maar een klein jaar te wachten op het vervolg van zijn trilogie. Deel 2 van in de Schaduw van de Raaf heet de Torenheer. De vraag is; weet Anthony Ryan het succes van het eerste deel te evenaren?

Samenvatting in de Schaduw van de Raaf deel 2

In het eerste deel lazen we hoe Vaelin el Sorna gevangen was genomen en begon met het vertellen van zijn levensverhaal onderweg met een schip richting een zekere dood. We leerden Vaelin kennen; een jongen die al jong werd opgeleid door de krijgsorde. Het tweede boek volgt Vaelin na de nederlaag van het Verbonden Rijk. Vaelin is weer vrij en hij besluit om terug naar huis te gaan. Hij hoopt dat hij alles terugvindt zoals het was voor de tijd dat hij gevangen werd genomen, maar niets is minder waar. De tijd heeft niet stil gestaan en de beste vriend van Vaelin Frentis wordt vermist. Vaelin krijgt helaas niet de kans om zijn beste vriend te gaan zoeken als hij van de nieuwe koning Malcius de opdracht krijgt om af te reizen naar de Noordlanden, waar Vaelin wordt aangesteld als Torenheer. Omdat De Bloedzang Vaelin vertelt dat Frentis vanzelf wel terug zal keren, besluit hij om het bevel van zijn koning op te volgen en richting de Noordlanden te vertrekken. Zoals altijd heeft De Bloedzang het bij het rechte eind, maar helaas heeft Vaelin niet alles kunnen voorzien..

Recensie in de Schaduw van de Raaf deel 2

Het is duidelijk dat Anthony Ryan meer ambitie heeft dan hij kwijt heeft gekund in het eerste deel van in de Schaduw van de Raaf. Waar hij in het eerste deel Vaelin voornamelijk de aandacht gaf, en daarmee een zeer sterk personage neerzette, besluit Ryan om deel 2 meerdere verhaallijnen in het boek te verweven. In het begin is dit een beetje wennen omdat er verschillende perspectieven worden gebruikt en er ook verschillende plaatsingen van tijd worden gebruikt. Het eerste gedeelte van dit boek is daarom een beetje wennen en af en toe wat traag. Toch weet Ryan na het eerste gedeelte weer zijn ouderwetse vorm te pakken en blijkt ook dat het nodig was om de verschillende personages goed uit te werken, zodat het plot alleen maar sterker wordt.

Wat ons betreft is deel 2 van in de Schaduw van de Raaf weer een zeer goed geschreven boek en de verschillende verhaallijnen brengen wat ons betreft ook een goede laag diepte aan in het verhaal. Wederom een zeer goed boek dat absoluut gelezen moet worden door elke Fantasy Fan. Bekijk het boek op Bol.com!

<<Deel 1                   Deel 3>>

Reacties gesloten