In de Schaduw van de Raaf deel 3: De Vuurkoningin

In de Schaduw van de Raaf deel 3: De Vuurkoningin

9.3

Spannend

9.0/10

Karakters

9.5/10

Diepgang

9.5/10

Fantasy-Waarde

9.0/10

Positief:

  • Zeer spannend einde
  • Snel op gang
  • Geweldige Karakters

Negatief:

  • Het einde van deze trilogie

In het tweede deel van in de Schaduw van de Raaf lazen we dat Vaelin tot Torenheer van de Noordlanden werd benoemd. Ondanks de inspanningen van Vaelin om de vijand tegen te houden, weten zij toch een grote slag aan te brengen tegen het Verbonden Rijk. Koning Lyrna wordt grote schade aan gedaan, maar weet ternauwernood te overleven. Ondanks de inspanningen van de vijand, weet Frentis wel vrij te komen uit de greep van de vijand, maar dit is zeker geen garantie dat het in deel 3 allemaal goed zal komen. Het Verbonden Rijk is flinke schade toegedaan en de vraag is wanneer de vijand opnieuw toe zal slaan.

Samenvatting in de Schaduw van de Raaf deel 3

Koningin Lyrna heeft de laatste slag tegen het Verbonden Rijk overleefd. Dankzij de hulp van Wever weet zij weer redelijk op krachten te komen en is ze in staat om een plan op te stellen om de vijand te verslaan. Er is een grote rol weggelegd voor Reve, die na haar goede optreden in de vorige slag wordt geëerd voor haar daden. Voor Vaelin is de laatste slag minder goed afgelopen; De Bloedzang laat Vaelin in de steek en hierdoor voelt hij zich kwetsbaarder dan ooit. Frentis besluit om terug te keren naar zijn broeders. Na alles wat hij hen heeft aangedaan wordt hij niet direct met open armen ontvangen. Ook leert de lezer in het derde deel 2 nieuwe personages kennen. De grote vraag is: Weet Koningin Lyrna haar rijk te redden van de ondergang? Je leest het in deel 3 van in de Schaduw van de Raaf!

Recensie in de Schaduw van de Raaf deel 3

Omdat deel 3 van deze trilogie direct voortborduurt op de gebeurtenissen van deel 2, heeft het boek direct al meer vaart dan het begin van deel 2. De lezer valt weer midden in het spannende verhaal van de afgelopen 2 boeken en kan direct verder met genieten. Wat voor mij als een paal boven water staat is dat deel 3 het beste boek is qua het neerzetten van karakters. Het boek draait voornamelijk om Koningin Lyrna en in het boek leren wij haar kennen als een zeer koud en hard persoon, die mijzelf persoonlijk ontzettend aanspreekt. Voor de lezer kan de verhaallijn van Vaelin soms wel wat storend zijn, aangezien er niet veel goed lijkt te gaan met onze held. Ook het toevoegen van de extra personages brengen weer een mooie dimensie met zich mee. Dit alles met de prachtige schrijfstijl van Anthony Ryan, maakt wat mij betreft het lezen van de volledige trilogie tot een absolute aanrader. Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 2

Reacties gesloten