In de Schaduw van de Raaf deel 1: Vaelin al Sorna

In de Schaduw van de Raaf deel 1: Vaelin al Sorna

9

Spannend

8.5/10

Karakters

9.5/10

Diepgang

9.0/10

Fantasy-Waarde

9.0/10

Positief:

  • Spannend
  • Geweldige karakters
  • Prachtige schrijfstijl
  • Echte fantasy

Negatief:

  • Het boek houdt een keer op

Vaelin al Sorna is het eerste deel van de fantasy serie In de Schaduw van de Raaf. Anthony Ryan kreeg zijn boek niet zomaar gepubliceerd en na een aantal maanden steeds weer door uitgevers te zijn afgewezen, besloot hij om zelf zijn boek uit te geven als online e-book. Dit werd al snel een groot succes en al gauw vergaarde Anthony Ryan een flinke fanbase. De uitgeverijen besloten om nu hem op te zoeken en zo werd In de Schaduw van de Raaf een groot succes.

Samenvatting In de Schaduw van de Raaf deel 1

Vaelin al Sorna is gevangengenomen. Na al zijn oorlogen en gevechten, heeft hij zich nu dan toch moeten overgeven aan de vijand. Hij is per schip onderweg naar, naar alle waarschijnlijkheid, zijn dood. Een gigantisch duel dat waarschijnlijk niet positief zal uitpakken voor Vaelin. Op het schip waar Vaelin zit, is ook een geschiedschrijver aanwezig, Heer Verniers vraagt naar het levensverhaal van Vaelin en Vaelin besluit om zijn verhaal te vertellen..

Als jonge jongen wordt Vaelin door zijn vader afgezet bij de krijgsorde die de Zesde Orde wordt genoemd. De Zesde Orde vecht in dienst van het Ware Geloof en Vaelin wordt van jongs af aan opgeleid als een echte krijger. Al snel krijgt Vaelin door dat er veel vieze politieke spelletjes worden gespeeld binnen de krijgsorde en hij wordt zwaar beproefd hoe trouw hij is aan de mensen waaraan hij trouw moet zijn. Dit alles samen met de vele mysterieuze gebeurtenissen rondom Vaelin, zorgen ervoor dat Vaelin langzaam maar zeker een steeds specialere jongen aan het worden is..

RecensieIn de Schaduw van de Raaf deel 1

Het is wat mij betreft geen verrassing dat Vaelin al Sorna zo’n groot online succes is geworden en zo snel een fanbase heeft opgebouwd. Waar het (672 pagina tellende) boek een beetje traag op gang komt, heeft het na de eerste hoofdstukken zo’n ontzettende vaart te pakken dat ik zelf in één ruk het hele boek heb uitgelezen en direct meer wilde. Doordat Vaelin het verhaal zelf verteld, wordt je als lezer direct meegezogen in het verhaal. Wanneer ik het boek lees, heb ik het gevoel dat ik naar iemand aan het luisteren in plaats van dat ik lees. Hierdoor voel ik mij ook direct veel meer verbonden met Vaelin. Dit is allemaal te danken aan de prachtige schrijfstijl van Anthony Ryan. Hij grijpt je en laat je niet meer los. Wat mij betreft is Vaelin al Sorna één van de beste fantasyboeken van deze generatie en een absolute must voor elke fantasy fanaat. Bekijk het boek op Bol.com!

Deel 2>>

Reacties gesloten