Bernhard Hennen Boeken

Bernhard HennenBernhard Hennen is een zeer bekende fantasy schrijver uit Duitsland. Sinds een aantal jaren beginnen zijn boeken steeds meer bekend te raken over de hele wereld en wordt Hennen gezien als één van de nieuwe grote schrijvers van Fantasy boeken. Hij is goed vrienden met de andere Duitse schrijver Wolfgang Holblein. Hennen studeerde germanistiek en geschiedenis en het is goed terug te lezen in zijn boeken dat hij hieruit veel inspiratie heeft gehaald voor de verhalen die hij schrijft. Bernhard Hennen schrijft met zijn drie bekende boekenseries de geschiedenis van een hele andere wereld, zonder al te ver van deze wereld weg te gaan.

Bernhard Hennen Fantasy boeken

Het eerste boek dat Hennen uitbrengt is in 1996. Dit op zichzelf staande boek noemt hij Der Tempelmörd (De tempelmoord). Hierna verschijnen er nog een aantal op zichzelf staande boeken zoals de Flötenspieler en Nebenan. Al deze boeken zijn redelijk succesvol in Duitsland, maar weten het grote publiek nog niet te boeien. Tot hij zich na de millennium wissel waagt aan een eerste fantasy boeken serie. De serie De Elfen is een doorslaand succes in zowel Duitsland zelf als later in het buitenland en het zal Bernhard Hennen veel goeds brengen.

In 2016 is Hennen niet meer weg te denken uit de Fantasy boeken scene en heeft hij ruim 15 succesvolle boeken geschreven. Hieronder de bekendste boekenseries die Hennen schreef en die in het Nederlands zijn uitgebracht:

De Elfen Ravenstorm Drakenelfen
De elfenBekijk op bol.com ravenstormBekijk op bol.com DrakenelfenBekijk op bol.com

Reacties gesloten