Beste Fantasy boeken 2016

2016 is weer voorbij en dus kunnen we een goede balans gaan opmaken van wat nou de beste Fantasy Boeken van 2016 zijn geworden. We hebben veel gediscussieerd op de redactie, maar we zijn dan toch tot een mooi lijstje gekomen. Benieuwd wat Fantasyonline.nl de beste Fantasy boeken van 2016 vindt? Kijk dan direct verder! Wil je meer inspiratie voor goede Fantasy boeken? Bekijk dan ook direct onze Fantasyboeken top 10!

Top 5 Fantasy Boeken 2016

Bekijk op bol.com

Eigenlijk werd Hex al uitgebracht in 2013, maar in 2016 brak Thomas Olde Heuvelt dan echt door met zijn verhaal die zich tussen Fantasy en Horror bevindt. Het is een verhaal dat zich in Nederland afspeelt en mede daardoor vinden wij het zo’n bijzonder boek. Wil je meer weten over Hex van Thomas Olde Heuvelt? Lees dan direct de Samenvatting en Recensie! Wat ons betreft is dit het beste Fantasy Boek van 2016, mede omdat 2016 het jaar was waarin Hex werd gepubliceerd in meerdere talen. Chapeau Thomas

Bekijk op bol.com

Wauw. Wat een fantastisch boek. Het derde deel van in de Schaduw van de Raaf was misschien wel het beste boek van 2016, maar staat toch op de 2e plaats. Over het algemeen is de serie over Vaelin al Sorna wat ons betreft de allerbeste van dit moment, maar we vonden dit boek niet beter dan de nummer 1. Elke fantasy fan moet wat ons betreft deze fantastische serie lezen. Meer weten over dit boek? Lees dan de samenvatting en recensie!

Bekijk op bol.com

Het is de best bekeken serie op FantasyOnline.nl: De Glazen Troon serie van Sarah J Maas. Deze prachtige Young-Adult serie brengt gevoelens in de lezer naar boven die we niet vaak meer hebben gevoeld na het lezen van boeken als Harry Potter en de Grijze Jager serie. In deze Fantasy serie is de hoofdpersoon een meisje genaamd Celeane, die is opgeleid als huurmoordenaar.. Wil je meer weten over de boeken van Sarah J Maas? Lees dan direct de samenvatting en recensie van Erfgenaam van vuur! 

Bekijk op bol.com

De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie De verborgen universiteit geschreven door Nathalie Koch. Ook dit boek is een Young Adult fantasy boek en we zijn er erg blij mee dat er zoveel Fantasy wordt geschreven voor de jongere generatie! Het boek bevat enigszins een connectie met de verhalen van Harry Potter, maar dankzij de eigen schrijfstijl van Koch en de goede personages heeft de serie toch helemaal haar eigen karakter. Meer weten over dit boek? Lees dan de samenvatting en recensie!

5. Beleef de Magie – Ian Nathan

Bekijk op bol.com

Jarenlang hebben de echte Harry Potter fans gewacht op een nieuw boek dat zich afspeelt in de wereld van misschien wel de bekendste Fantasy boekenreeks ter wereld. Met Beleef de Magie (Engels: Fantastic Beasts and where to find them), wordt dit lange wachten eindelijk beloond. Een boek met veel humor, leuke personages en een schrijfstijl die lekker vlot weg leest. Een leuk boek die je als Harry Potter fan zeker gelezen moet hebben. Daarom staat deze zonder twijfel bij onze beste Fantasy Boeken van 2016!

Reacties gesloten