Beste Fantasy boeken 2017

Op het moment dat we deze lijst maken van de beste fantasy boeken van 2017, is het januari. Dit lijkt misschien wat gek, maar we vinden het ontzettend leuk om alvast vooruit te kijken naar welke fantasy boeken er verwacht worden in 2017. Uiteraard zullen we deze lijst aanpassen naarmate 2017 vordert, er zullen hopelijk weer veel verrassende fantasy boeken in deze lijst komen te staan waar we misschien zelfs nog nooit van gehoord hadden! Bekijk hier onze beste fantasy boeken 2017 lijst en wacht samen met ons op het lezen van deze mooie titels!

Top 5 Fantasy Boeken 2017

Bekijk op bol.com

Het lot van de Moordenaar is hét fantasy boek in 2017 waar elke Hobb fan reikhalzend naar uit heeft gekeken. Het boek is de laatste in de serie over Fitz en de Nar en het belooft een waar spektakel stuk te gaan worden. Fitz is meer op dreef dan ooit tevoren nu zijn Bij in gevaar is! Houdt FantasyOnline goed in de gaten, want zodra het boek uit komt hebben wij een recensie en samenvatting van Het lot van de Moordenaar. Wat ons betreft absoluut het nummer 1 fantasy boek van 2017 dat je moet gaan lezen!

2. The winds of winter – George RR Martin (‘Will probably come out this year’)

Gaat het dit jaar dan toch echt gebeuren? Al jarenlang wacht elke Game of Thrones fan op het nieuwste deel van de serie. Elk jaar vind je dit boek dus ook zo’n beetje in de beste fantasy boeken lijst op elke site. Tot nu toe zijn we ook elk jaar teleurgesteld helaas. Toch lijkt er dit jaar echt schot in de zaak. George RR Martin zei namelijk in een interview dat hij verwachtte dat dit jaar het nieuwe deel uit komt. In het Engels weliswaar, maar we weten zeker dat het boek snel vertaald zal worden naar het Nederlands. Wat ons betreft dus absoluut een boek voor de beste fantasy boeken van 2017 lijst!

Bekijk op bol.com

Richard Schwartz is een nieuwe naam op Fantasyonline.nl, maar na het één en ander van Schwartz gelezen te hebben is het een kwestie van tijd voordat ook de boeken van de Godenoorlogen op onze website te vinden zijn. De boeken zijn een vervolg op de serie genaamd Het geheim van Askir en betekenen de absolute Europese doorbraak van Richard Schwartz. Het heeft alles wat fantasy in zich zou moeten hebben: Strijd, liefde, mooie werelden en prachtig geschreven boeken. Wat ons betreft een terechte nummer 3 in de beste fantasy boeken van 2017 lijst!

Bekijk op bol.com

Ik denk dat vooral de jongere fantasy fans ontzettend uitkijken naar deel 4 van de Glazen troon: Koningin van de Schaduw. Deze Young-Adult serie over de huurmoordenaar Celeana is zeer spannend en groeit mee met de lezer. Waar Sarah J Maas begon met het schrijven voor de wat jongere lezers, merk je dat haar boeken steeds volwassener worden. Het 4e deel zal waarschijnlijk weer veel strijd, liefde en humor bevatten. De ideale instrumenten voor een goed Young-Adult fantasy boek. Wij kijken er ontzettend naar uit en daarom staat dit boek op nummer 4 in onze beste fantasy boeken van 2017 lijst!

Bekijk op bol.com

Het vuur van de draak is het eerste deel van een gloednieuwe serie Draconis Memoria geschreven door Anthony Ryan. Degene die Fantasyonline een beetje volgt weet dat wij ontzettend fan zijn van dit relatief nieuwe gezicht als fantasy schrijver. Zijn eerste serie in de Schaduw van de Raaf vonden wij echt fantastisch en daarom kijken wij ook ontzettend uit naar deze nieuwe serie. We verwachten een mooi geschreven verhaal met strijd, draken en een dosis humor. Wat ons betreft een absolute aanrader om te gaan lezen in 2017!

Reacties gesloten