Beste Fantasy boeken series

Het leuke aan Fantasy boeken is dat ze vaak worden uitgegeven in series. Fantasy schrijvers hebben zo’n uitgebreid verhaal te vertellen, dat deze vaak niet te vatten zijn in een enkel boek. Wil jij je graag verdiepen een prachtig fantasy verhaal die is uitgegeven in series? Lees dan direct verder, hieronder vind je een up-to-date beste fantasy boeken series lijst!

Top 5 Fantasy Boeken series

Bekijk op bol.com

De Oorlog van de Grote Scheuring is de eerste fantasy serie die door Raymond e Feist werd geschreven. Deze serie zou zijn absolute doorbraak betekenen en hij zou vervolgens nog maar liefst 9 fantasy series schrijven! Al zijn series spelen zich af rondom zijn wereld: Midkemia. De grote hoofdpersonen zijn Puc en Thomas, maar het leuke aan deze serie is dat er in de verhalen steeds gewisseld wordt van personages waardoor ze zeer boeiend blijven. De personages zijn prachtig uitgewerkt, de wereld voelt heel echt en de verhalen over oorlog, liefde en vreemde wezens zorgen ervoor dat een fantasy fan zijn hart sneller gaat slaan. Heb je deze serie nog niet gelezen? Begin er dan direct aan! De absolute nummer 1 van onze beste fantasy boeken series lijst, zonder enige twijfel.

Bekijk op bol.com

In de Ban van de Ring, eigenlijk de vader van alle Fantasy boeken series en daarom op de tweede plaats in deze lijst. Welke fantasy liefhebber kent nou niet de verhalen van de Hobbit Frodo die de opdracht krijgt om de Ring te vernietigen? De boeken werden verfilmd er werden computer games van gemaakt en alles wat rondom deze boeken werd gemaakt veranderde in goud. Heb je de films gezien, de games gespeeld, maar de boeken nog niet gelezen? Begin er dan direct aan en lees over de prachtige wereld die JRR Tolkien ooit heeft bedacht en die zoveel schrijvers heeft geïnspireerd.

Bekijk op bol.com

Het lied van IJs en Vuur mag natuurlijk niet missen in deze lijst. De serie geschreven door George RR Martin, die ervoor zorgde dat zelfs niet fantasy-fans fantasy gingen kijken. Dankzij de serie Game of Thrones werden de boeken ontzettend populair en met recht. Het is een prachtige serie waar alles in zit: Goede personages, mooie werelden, politieke spelletjes en een magische sfeer. George RR Martin schrijft keihard, humoristisch en laat je echt meeleven met al zijn karakters. Een prachtige serie die absoluut thuis hoort bij de allerbeste fantasy boeken series!

Bekijk op bol.com

De verhalen over de bastaard Fitz zorgen ervoor dat Robin Hobb wereldwijde faam krijgt. Met deze zeer toegankelijke fantasy serie weten meer mensen het genre te vinden dan ooit tevoren. Waar eerder fantasy voornamelijk bekend stond als zware boeken met veel moeilijke namen en lastige verhaallijnen, maakt Hobb fantasy voor iedereen toegankelijk. Door een hoofdpersoon neer te zetten waar je wel van moet houden, weet Hobb een prachtig fantasy verhaal te vertellen. Een absolute aanrader en een terechte nummer 4 in deze beste fantasy boeken serie lijst!

Bekijk op bol.com

Het eerste boek van The Witcher (De hekser) serie werd al in 1994 uitgebracht in Polen. Zoals bij zoveel fantasy series duurde het een lange tijd voordat de serie bekend werd in heel Europa. Deze bekendheid heeft de serie voornamelijk te danken aan de gelijknamige Game serie die werd uitgebracht en ontzettend populair werd. Het verhaal verteld, net als de games over de hekser Geralt die is opgeleid om monsters te doden. Het feit dat er een game van deze boeken is gemaakt, is totaal logisch: Het is een prachtig geschreven serie met een zeer eigenwijze schrijfstijl. Dompel je onder in de fantasy serie van The Witcher, een absoluut terechte nummer 5 in onze beste fantasy boeken serie lijst!

Reacties gesloten