Beste Fantasy boeken voor volwassenen

Gelukkig verschijnen er tegenwoordig steeds meer fantasy boeken. Het genre kent enorm veel populariteit, mede dankzij alle goede televisieseries en computergames die er van de boeken gemaakt worden. Voor volwassenen kan het soms lastig zijn om het juiste fantasy boek te kiezen. Er zijn steeds meer fantasy boeken voor jong-volwassenen en deze zijn voor oudere volwassenen soms niet zo spannend en diepgaand als men zou willen. Met die reden hebben we speciaal voor de volwassenen een lijstje gemaakt met de beste fantasy boeken voor volwassenen!

Top 5 Fantasy Boeken voor volwassenen

Bekijk op bol.com

In de Schaduw van de Raaf is een fantastisch boek dat is geschreven door Anthony Ryan. Het is onderdeel van een trilogie met dezelfde naam en gaat om het verhaal rondom Vaelin al Sorna. Het verhaal wordt verteld door hemzelf en heeft enorm goede personages en veel actie. Een fantasy boek die je niet snel meer weg legt en met een goede diepgang. Dit fantasy boek is onze absolute aanrader om te lezen voor volwassenen!

Bekijk op bol.com

De Kronieken van Kvothe gaan, zoals de naam al suggereert, over Kvothe. Kvothe is een taveerne houder in een klein dorp en houdt zich daar redelijk op de vlakte. Achter deze taveerne houder schuilt echter een groots verhaal en wanneer er een schrijver langskomt die vraagt of hij Kvothe zijn verhaal mag opschrijven, stemt Kvothe in. Er volgt een prachtig verhaal vol magie en heldenmoed. Het verhaal is prachtig geschreven door Patrick Rothfuss. De trilogie is nog niet af, binnenkort verschijnt het laatste en derde deel. Begin zeker met het lezen van de Kronieken van Kvothe, één van de beste fantasy boeken voor volwassenen!

Bekijk op bol.com

Magiër is het eerste boek uit de fantasy serie De oorlog van de grote Scheuring geschreven door Raymond e Feist, maar het boek is ook heel goed apart te lezen (niet dat we denken dat je na dit boek genoeg hebt gehad..). Magiër vertelt een fantastisch verhaal over 2 jongens die op bijzondere wijze speciale krachten ontwikkelingen. Het gaat over lijden, oorlog en politieke intriges, maar ook over verschillende culturen, liefde en magie. Een fantastisch fantasy epos met verschillende verhaallijnen en veel diepgang. Een absolute must-have voor volwassenen. Met zijn 736 pagina’s ben je voorlopig wel even zoet!

Bekijk op bol.com

Hex is een boek dat sinds kort pas echt bekend is geworden. Het boek werd al in 2013 geschreven, maar is onlangs naar meerdere talen vertaald. Het is een spannend boek dat een beetje tussen horror en fantasy in zit. Het leuke van dit boek is dat het zich in Nederland af speelt! Erg bijzonder dus. Houd je van een beetje spanning en is fantasy jouw ding? Probeer dan zeker eens Hex te lezen. Het is één boek dus het maakt geen deel uit van een serie, maar is zeker het lezen waard!

Bekijk op bol.com

De laatste wens en het zwaard der voorzienigheid is een soort deel 0 van The Witcher serie. Het geeft een inleiding op de serie die daarna volgt en bevat eigenlijk een aantal korte verhalen die ons kennis laat maken met Geralt van Rivia. Geralt is een hekser, iemand die voor zijn brood monsters dood. De monsters zijn geïnspireerd op wezens uit de slavische mythologie en de boeken hebben een  bijzondere schrijfstijl vol droge humor, seks en een zeer interessante hoofdpersoon. Dit boek kan prima apart van de serie gelezen en is wat ons betreft een absolute aanrader als fantasy boek voor volwassenen!

Reacties gesloten