Cassandre Clare boeken

Op 27 juli 1973 wordt er een Amerikaans meisje geboren op Israƫlische grond; Judith Rumelt wordt ze genoemd. Ze reist als kind de hele wereld over, maar van origine is ze een Amerikaanse. Wanneer Judith naar de middelbare school gaat besluit ze om deze te volgen in de Verenigde Staten. Hier wordt al snel duidelijk wordt dat Judith een speciaal talent heeft, namelijk het schrijven van verhalen. Na de middelbare school besluit ze door te gaan met schrijven. Haar verhalen komen in verschillende grote Amerikaanse bladen te staan.

 

In 2004 besluit Judith dat ze voor zichzelf gaat schrijven en ze start met het schrijven van een fantasy boek voor jong volwassenen. In 2007 verschijnt haar eerste boek onder haar pseudoniem Cassandre Clare. Vanaf dat moment gaat het erg hard. In drie jaar tijd schrijft Cassandre een trilogie die een absolute bestseller wordt in de VS. De trilogie wordt vertaald in verschillende talen en de boeken van Cassandre vliegen de volledige wereld over.

 

Cassandre Clare boekenseries

De debuutserie van Cassandre Clare noemt ze de Kronieken van de Onderwereld. Uiteindelijk zal de serie uit 6 boeken bestaan. Terwijl ze nog bezig is met het schrijven van deze serie, bedenkt ze dat ze haar wereld nog verder wilt uitbreiden. Ze schrijft een tweede serie genaamd De Helse Creaties die zich afspeelt voorafgaand aan haar allereerst geschreven boek. De recensies zijn lovend over de in totaal 9 boeken van deze twee series en het lijkt erop dat Cassandre Clare voorlopig nog niet klaar is met het uitbreiden van de door haar gecreƫerde wereld. Leuk om te weten is overigens dat Cassandre Clare goede vrienden is met Holly Black, een andere Fantasy schrijfster. Degene die van de boeken van Black houdt, zal een aantal bekende personages tegenkomen in de boeken van Clare.

Reacties gesloten