De Helse Creaties

De Helse Creaties is de tweede Fantasy serie geschreven door Cassandre Clare. Het verhaal speelt zich af voorafgaand aan de serie De Kronieken van de Onderwereld en kan met die reden ook gelezen worden voorafgaan aan deze serie. Uiteraard is het ook mogelijk om de boeken op volgorde van schrijven te lezen.

 

In 2010 begint Clare te schrijven aan haar volgende trilogie, De Helse Creaties, omdat ze vindt dat het verhaal van Clary nog meer diepgang kan krijgen door haar verhaal voorafgaand aan de avonturen die ze beleeft zodra ze beseft dat zij een schaduwjager is. In eerste instantie verwacht ze dat dit haar tweede trilogie gaat worden. Wanneer blijkt dat de Kronieken van de Onderwereld een groot succes is, besluit zowel die serie als De Helse Creaties te schrijven. In 4 jaar tijd schrijft ze maar liefst 6 boeken en zo wordt haar wereld nog uitgebreider dan die al was. De Helse Creaties draait om het hoofdpersonage Tessa Gray. Clare kiest er dus voor om het verhaal voorafgaand aan dat van Clary te vertellen door een ander hoofdpersonage te kiezen. Toch zal Tessa snel ieders hart stelen en belooft dit weer heel veel goeds voor deze Fantasy serie voor jong volwassenen.

 

De Helse Creaties, het verhaal

Tessa Gray is een normaal meisje dat woont in New York. Wanneer ze een brief ontvangt van haar broer met de vraag of ze naar Londen wilt komen, vertrekt ze direct. In Londen wordt ze echter niet opgewacht door haar broer, maar door de Donkere Zusters. Om haar broer te vinden zal ze een bijzondere gave moeten ontwikkelen, terwijl ze wordt vastgehouden door de zusters. Hoe het Tessa vergaat, dat lees je in De Helse Creaties!

Voorkant

Titel

Engels

Meer info

Deel 1: De Ijzeren Engel

Clockwork Angel

Bekijk op bol.com

Deel 2: De Ijzeren Prins

Clockwork Prince

Bekijk op bol.com

Deel 3: De Ijzeren Prinses

Clockwork Princess

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten