De Kronieken van de Onderwereld

De Kronieken van de Onderwereld is de eerste volledige serie van de Amerikaanse schrijfster Cassandre Clare. De serie bestaat in totaal uit 6 boeken die zich allen afspelen in dezelfde wereld.  De serie is geschreven voor jong volwassenen. Het eerste boek Stad van Beenderen verscheen in 2007 en werd al snel een Amerikaanse bestseller. Vanaf dat moment ging het snel en dat wat oorspronkelijk bedoeld was om een trilogie te worden, werd een serie van zes boeken. Deze 6 boeken verschenen in een periode van 7 jaar tijd.

 

Let op: Buiten deze serie is er nog een trilogie geschreven die zich ook in deze wereld afspeelt: De Helse Creaties. Je kunt ervoor kiezen om die trilogie te lezen alvorens met deze serie te starten. Als je begint met deze serie volg je de volgorde van schrijven, begin je met De Helse Creaties dan volg je het chronologische verhaal.

 

De Kronieken van de Onderwereld, het verhaal

De boekenserie draait voornamelijk om de hoofdpersoon Clarissa Fray, ook wel Clary genoemd. Ze woont in New York, samen met haar moeder en leidt in eerste instantie het gewone leven van een meisje dat 15 jaar is. Tot ze er op een dag achter komt dat ze niet zomaar een meisje van 15 jaar oud is. Ze ontdekt een compleet nieuwe wereld die schuilgaat in de schaduwen van New York. Haar vader is namelijk een schaduwjager, half engel, half mens en voorbestemd om te jagen op demonen en overige wrede wezens. Clary zelf komt erachter dat ook zij geen normaal mens is (in het boek een normalo genoemd), maar een schaduwjager. Er gaat een wereld voor haar open, met verschrikkelijke wezens als demonen, vampiers en weerwolven. Aan Clary mede de taak om deze wezens uit te roeien. Helaas helpt de reputatie van haar vader, haar niet altijd in deze queeste..

Voorkant

Titel

Engels

Meer info

Deel 1: De Stad van Beenderen

City of Bones

Bekijk op bol.com

Deel 2: Stad van Vuur

City of Ashes

Bekijk op bol.com

Deel 3: Stad van Glas

City of Glass

Bekijk op bol.com

Deel 4: Stad van Gevallen Engelen

City of Fallen Angels

Bekijk op bol.com

Deel 5: Stad van Verloren Zielen

City of Lost Souls

Bekijk op bol.com

Deel 6: Stad van Hemelse Vlammen

City of Heavenly Fire

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten