Fantasy boeken top 10

Van veel van onze bezoekers kregen wij de vraag of wij een top 10 konden samenstellen met de beste fantasy boeken. Uiteraard werken wij hier graag aan mee! Op deze pagina vind je wat ons betreft de Fantasy boeken top 10. We hebben ons niet beperkt tot alleen losse boeken, omdat de meeste fantasy series uit meerdere boeken bestaan. We hebben dus voornamelijk gekeken naar de 10 beste fantasy boeken series. We hopen dat je in jouw zoektocht naar nieuwe fantasy-boeken wat aan deze lijst hebt. Uiteraard werken wij deze bij, zodra we merken dat een nieuwe serie een plaats in de top verdient!

Fantasy boeken top 10: In de schaduw van de Raaf

Bekijk op bol.com

In de Schaduw van de Raaf is de gloednieuwe trilogie van Anthony Ryan en hij komt absoluut met recht binnen op nummer 1 in onze Fantasy Boeken top 10. Het boek vertelt het verhaal van Vaelin al Sorna, een levende legende, die wordt gevangengenomen door de vijand. Onderweg op een schip richting zijn vrijwel zekere dood, besluit hij zijn levensverhaal te vertellen aan een geschiedschrijver aan boord van zijn schip. Er ontvouwt zich een prachtig verhaal van een kleine jongen die wordt opgevoed in de krijgsorde De Zesde Orde en die al op jonge leeftijd in aanraking komt met alle facetten van de krijgskunst. Hij groeit uit tot een echte krijger en zal steeds meer bekendheid verwerven door zijn daden. Tijdens het lezen van de trilogie ontdekt de lezer steeds meer personages zoals Vaelins beste vriend Frentis en Koningin Lyrna. Al deze personages brengen het boek meer diepgang en leesplezier. De schrijfstijl van Anthony Ryan is indrukwekkend en weet op een zeer goede manier de aandacht van de lezer vast te houden. Door de verschillende verhaallijnen in het tweede en derde deel van deze trilogie, wordt de lezer steeds verder meegezogen in dit verhaal dat zich afspeelt rondom het Verbonden Rijk.

 

Anthony Ryan heeft lange tijd met zijn boek moeten zeulen langs verschillende uitgevers om zijn boek aan de man te brengen. Na vele afwijzingen besloot hij om het boek zelf online uit te brengen. Dit bracht hem geweldig veel succes en al gauw stonden de uitgeverijen in de rij. Een prachtig voorbeeld van hoe Fantasy lezers zelf kunnen bepalen wat zij willen lezen en ik kan je garanderen: Deze trilogie wil je echt lezen. Absoluut een aanrader en nogmaals: Deze trilogie komt met recht binnen op nummer 1 van onze Fantasy boeken top 10. Veel leesplezier!  Bekijk het boek direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: De naam van de WindBekijk op bol.com

De kronieken van Kvothe is een prachtige boekenserie over een jonge Edema-Ruh, een volk dat rond reist langs alle steden en dorpen om de mensen te vermaken. Het verhaal van Kvothe begint aan het einde van het verhaal. Kvothe heeft zijn eigen taveerne en geniet van het rustige leven. Hij is een grote legende geworden door alle verhalen die over hem zijn verteld, alleen niemand weet wie Kvothe echt is. Tot er een schrijver bij Kvothe zijn taveerne langs komt die hem vraagt of hij Kvothes verhaal mag schrijven. Kvothe stemt in, zijn epische levensverhaal volgt..Ondanks dat Patrick Rothfuss vanuit de ik-vorm en dus vanuit één persoon schrijft, blijven de boeken boeien. Kvothe is een zeer interessant karakter dat zeer goed is uitgewerkt. Hij is talentvol, slim en is dus een hoofdpersoon waar je wel van móét houden. Helaas loopt het leven van Kvothe niet altijd even goed. Hij wordt slecht begrepen, raakt verloren in de liefde en maakt door zijn sluwigheid, rappe tong en zijn vermogen om mensen goed te doorzien, niet bepaald vrienden.

 

De kronieken van Kvothe is een fantasy boekenserie die je het liefst in één zucht zou uitlezen. Helaas laat het laatste deel nog even op zich wachten. Toch is deze serie het beginnen waard, aangezien je er het komende jaar wel mee zoet bent. Als je houdt van mooie verhalen over liefde, passie en tegenslagen, dan moet de kronieken van Kvothe zeker in jouw boekenkast staan. Dit is ook precies de reden waarom dit boek in onze top 10 staat. Bekijk het boek direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: De Boeken van Fitz en de NarBekijk op bol.com

Het is 10 jaar geleden sinds Fitz zijn laatste missie uitvoerde voor zijn koning. Hij wil niet langer een pion zijn in het spel dat wordt gespeeld in de Zes Hertogdommen en het is hem in de laatste tien jaar goed gelukt om een rustig leven te creëren. Het is voor Fitz wel noodzakelijk geweest om ook fysiek afstand te doen van zijn geliefde Zes Hertogdommen. Samen met zijn, inmiddels, vrouw Mollie leven ze zeer gelukkig in het Woeste Woud. Een rustig bestaan, iets dat Fitz al die jaren al heeft gewild. Zoals dat wel eens gaat met getrouwde mensen, komen Fitz en Mollie er op een dag achter dat Mollie zwanger is. Ze kunnen hun geluk niet op en 2 jaren later is daar dan een prachtige dochter: Bij..

 

De boeken van Fitz en de Nar is de laatste fantasy serie geschreven door Robin Hobb. Althans, het is de serie van Hobb met het laatst verschenen boek; Het lot van de moordenaar. Dit boek verscheen in 2017 en het zorgde voor een sprongetje van menig Hobb-fan’s hart. Een prachtig boek dat een prachtige nieuwe trilogie afsluit, waarin Fitz en de Nar hechter met elkaar worden. Het is een trilogie over vriendschap, verdriet, wraak en woede. De lezer gaat van emotie in emotie en je kunt niet meer stoppen met lezen. Een zeer goede trilogie die absoluut een terechte plaats 3 in onze Fantasy boeken top 10 heeft ingenomen. Bekijk het boek direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: Het spel der Tronen

Bekijk op bol.com

George RR Martin begon met het schrijven van zijn epos in 1995. In 1996 zou het eerste boek Het spel der tronen worden uitgebracht. Het werd een succes in de VS en werd later, in 1999 ook uitgegeven in Nederland. Er ging een flinke tijd overheen voordat de boeken weer in the picture kwamen. In 2011 komt hier verandering in, wanneer de HBO hitserie Game of Thrones voor het eerst wordt uitgezonden. De serie wordt over de hele wereld opgepikt en bekeken, Het lied van IJs en Vuur wordt populairder dan ooit.

 

De boeken van George RR Martin kenmerken zich voornamelijk door de vele verhaallijnen. De boeken vertellen over de strijd om de troon van Westeros, door de vele verschillende families binnen en buiten het rijk. Politiek, Verraad en Liefde volgen elkaar af in rap tempo. De boekenserie is nog niet afgeschreven, tot grote angst van de fans, want weet George RR Martin de serie nog wel af te schrijven? Ben jij een echte fantasy die-hard fan, die het gewend is om verhalen te lezen met vele (complexe) verhaallijnen en vind jij het niet erg als jouw geliefde karakters zonder pardon worden afgeslacht? Dan is Het lied van IJs en Vuur zeker wat voor jou. Keihard en zeer meeslepend, daarom staat deze serie in onze Fantasy boeken top 10! Bekijk het boek op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: Ontworteld

Bekijk op bol.com

Ontworteld is het nieuwste boek in deze top 10 en dat is absoluut verdient! Naomi Novik levert met dit boek een prachtig verhaal dat veel weg heeft van de sprookjes zoals we die kenden van de gebroeders Grimm, met een volwassen sausje eroverheen. Het verhaal gaat over het meisje Agnieszka. Agnieszka woont in een vredig land en brengt veel tijd door met haar beste vriendin Kasia. Agnieszka kijkt op tegen Kasia, haar vriendin is namelijk erg knap en dapper, iets wat Agnieszka niet over zichzelf kan zeggen. Het land waar Agnieszka en Kasia in leven is zo vredig omdat zij worden beschermd door een tovenaar genaamd ‘de Draak’. de Draak beschermd het land tegen het Zwarte Woud dat zich steeds verder probeert uit te breiden en alles verzwelgt op zijn pad komt. De tovenaar heeft 1 prijs voor het beschermen van het land, namelijk eens in de 10 jaar een nieuw meisje dat aan hem wordt geschonken..

 

Heb je zin in een prachtig boek, die niet tot een serie behoord? Dan kan ik je Ontworteld van Naomi Novik zeker aanraden. Erg spannend, goed uitgewerkte karakters en echte Fantasy! Daarom hoort deze zeker in onze Fantasy boeken top 10 thuis. Bekijk het boek direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: De Glazen TroonBekijk op bol.com

De boeken van de Glazen Troon spelen zich af rondom de hoofdpersoon Celeana. Celeana is een meisje van 17 jaar, dat niet lijkt op andere leeftijdsgenoten. Celeana is namelijk een huurmoordenaar. Jaren is zij opgeleid in haar vak en ze wordt gezien als één van de beste in haar vak. Op een dag wordt Celeana opgepakt en veroordeeld voor haar daden, ze moet lange tijd werken in de mijnen van Endovier. Dan op een dag wordt ze voor de koning gebracht en deze geeft haar een mogelijkheid die ze haast niet kan weigeren..

 

De Glazen Troon serie is een prachtige Young-Adult serie die alle geneugten van het leven voorbij laat komen. Maas schrijft een prachtigie serie waarin romantiek, spanning, magie en een grote dosis humor centraal staan. Het is wat ons betreft één van de beste Young-Adults series van dit moment en we hopen dan ook zeker dat Maas dit niveau hoog weet te houden. We zullen even moeten wachten tot de volledige serie volledig geschreven en vertaald zijn, maar hoe dan ook is deze serie meer dan het lezen waard! De boeken groeien mee met haar lezers en waar deel 1 nog vrij lineair is, ontspint het verhaal zich gaandeweg tot een epische fantasy serie met meerdere verhaallijnen en karakters. Een zeer goede fantasy serie die absoluut terecht op plaats 6 in onze Fantasy boeken top 10 staat! Bekijk de boeken direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: In de Ban van de Ring

Bekijk op bol.com

De boeken van Tolkien zullen altijd wel terug te vinden zijn in deze top 10. Tolkien wordt gezien als de vader van de fantasy. Hij was één van de eersten die experimenteerde met het scheppen van nieuwe werelden en volkeren die eigenlijk niet bestaan. Door zijn ontzettend gedetailleerde werelden, verschillende verhalen in verschillende tijden en zelfs boeken over de achtergrond van Midden-Aarde, is hij voor veel fantasy schrijvers dé inspiratie om te gaan schrijven. In de ban van de Ring vertelt het verhaal van Frodo, een avontuurlijke Hobbit uit de Gouw. Zijn oom Bilbo laat Frodo een Ring na. Al snel blijkt dat de ring niet een normale is. Het is de Ring der Ringen, gesmeed in de doemberg door Sauron de zwarte heerser. Gandalf, de vriend van Frodo en tovenaar, merkt als eerste dat de ring bijzonder is. Wanneer hij erachter komt dat het de Ring der Ringen betreft stuurt hij Frodo op pad om de ring te vernietigen. Er ontspint zich een episch verhaal van vriendschap, oorlog en zelfs liefde.

 

Ondanks de verschillende verhaallijnen die de serie kent, weet Tolkien zijn boeken goed begrijpbaar te houden. Hierdoor zijn de boeken ook voor de minder ervaren Fantasy lezer zeer goed te lezen. Heb jij In De Ban Van De Ring nog niet gelezen? Dan moet je dit zeker doen. Ook als je de films al hebt gezien (zonde!) dan zijn de boeken aan te raden. Tolkien schrijft met een passie en diepgang die geen film kan vatten en dus bieden deze boeken een compleet nieuwe ervaring. Daarom staat ook Tolkien zeker in onze top 10 Fantasy boeken! Bekijk het boek direct op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: De Verborgen Universiteit

Bekijk op bol.com

Kent u de naam Natalie Koch? Waarschijnlijk nog niet! Maar wij willen toch graag haar fantasy boekenserie De Verborgen Universiteit aan u voorstellen. Het is het fantasy debuut van deze veelbelovende Nederlandse schrijfster en het is zeker een serie om eens te overwegen. De trilogie vertelt ons over het 19-jarige meisje Alexa dat besluit om te gaan studeren op een kleine school in Londen. Ze ontdekt al snel dat ze niet op een gewone school. Na een bizarre gebeurtenis leert ze de Magi kennen, dit is een groep die magische krachten bezit en zichzelf hierin onderwijzen. Alexa sluit zich aan bij de Magi en het avontuur begint.

 

De vergelijking met de Harry Potter serie is snel gemaakt, maar dat kan voor Natalie Koch alleen maar als een compliment opgevat worden. De trilogie is goed geschreven met sterke personages die een ieder zal aanspreken. De boeken van Natalie Koch zijn nog niet zo bekend als dat ze verdienen en daarom staan deze boeken, geheel terecht, in onze Fantasy boeken top 10! Bekijk de boeken op Bol.com!

Fantasy boeken top 10: the WitcherBekijk op bol.com

Iedereen die wel eens computerspelletjes speelt, zal de game-titel The Witcher herkennen. Wat echter niet alle gamers weten is dat het verhaal uit de videogames is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. In 1994 al bracht de Pool zijn eerste De Hekser boek uit en dit werd in Polen direct een groot succes. Toen later ook de game-titel een enorme hit werd, werden de boeken van Sapkowski in verschillende talen vertaald. In 2014 werd ook Nederland verblijd met een Nederlandse vertaling van de boeken.

 

De Hekser saga gaat over Geralt van Rivia, een Hekser, die wordt ingehuurd om mythische wezens te verslaan. Geralt is een personage met droge humor die vrijwel geen angst kent. De boeken kenmerken zich door de mooie beschrijvingen van de werelden waarin Geralt zich begeeft, maar nog karakteristieker zijn de dialogen. Ze zijn doordrenkt van humor en iedereen die van sterke teksten en goed opgebouwde dialogen houdt, zal smullen van deze boeken. Voor ons was De Hekser saga een welkome afwisseling. Een heel ander soort fantasy boek dan degene die we gewend zijn, maar absoluut het lezen waard. Daarom een dikverdiende plaats 9 in onze Fantasy boeken top 10! Bekijk de serie direct op Bol.com.

Fantasy boeken top 10: De Grijze Jager

Bekijk op bol.com

John Flanagan heeft met zijn Grijze Jager serie in relatief korte tijd de hele wereld veroverd. Het verhaal van Will, die als wees wordt achtergelaten voor de poorten van het paleis van Araluen, wordt door iedereen omarmd en massaal gekocht. De Grijze Jager serie inspireert John Flanagan op verhalen die hij aan zijn kleine zoon vertelt. Uiteindelijk zijn er nu 12 delen verschenen van de serie, maar er zouden er meer kunnen volgen. Flanagan schrijft zeer toegankelijk, ook voor de jongere fantasy liefhebbers en dat is ook precies de reden waarom deze serie in de Fantasy boeken top 10 staat.

 

Flanagan is één van de eerste schrijvers die op succesvolle wijze het fantasy-genre toegankelijk maakt voor de jeugd. Waar fantasy boeken veelal zeer complex zijn of andere juist weer de diepgang volledig missen, weet Flanagan een echte fantasy wereld te scheppen, zonder dat zijn boeken te ingewikkeld worden om te lezen. Ben jij een beginnend Fantasy boeken lezer en zoek je een boek dat goed weg te lezen is, maar alsnog perfect binnen het fantasy-genre past? Dan is de Grijze Jager serie zeker iets voor jou! Bekijk op Bol.com!

Bekijk ook:

Reacties gesloten