Het lied van IJs en Vuur

Spel der tronen voorkantHet lied van IJs en Vuur raakt ongekend populair na de HBO hitserie The Game of Thrones. Enorm veel Fantasy fans raken verslaafd aan het spannende verhaal van George RR Martin. Toch behandelt de hitserie maar een klein gedeelte van de boeken van Martin en daarom zijn zij ook voor degenen die de serie al hebben gezien een geweldig spektakel om te lezen. Zoals je gewend bent van Fantasyonline.nl behandelen wij de beste Fantasy boeken en hier hoort Het Lied van IJs en Vuur zeker bij.

Lied van IJs en Vuur samenvatting

Het lied van IJs en Vuur speelt zich voornamelijk af op de eilanden Westeros en Essos. Wanneer de koning sterft, komen de Lannisters aan de macht. Iets dat de rest van de volkeren van Westeros niet zint. Er ontstaat een machtig spel, met als doel de troon van Westeros.

Ondertussen is niet alleen oorlog dreigende in Westeros. In het zuiden bevindt zich een grote muur, waarachter de Wildlingen zich bevinden. Deze wildlingen hebben zich jarenlang koest gehouden en het is al tijden geen winter meer geweest op Westeros. Toch beginnen zich steeds meer tekenen te vertonen dat er gevaar dreigt vanuit het Zuiden.

Alsof dat nog niet genoeg is, staat er op het eiland Essos een nieuwe koningin op. Ze wordt de koningin der draken genoemd en is misschien wel de grootste dreiging voor het eiland van Westeros.

Wie wint de oorlog om de troon? Hoe wordt het gevaar uit het Zuiden afgeweerd en wat voert de koningin van Essos in haar schild? Je leest het in de boekenserie: Het lied van IJs en Vuur.

Het lied van IJs en vuur boeken

Er zijn tot nu toe 5 boeken verschenen van het lied van ijs en vuur. George RR Martin heeft aangegeven er uiteindelijk nog 2 te willen schrijven. De vraag is of hem dit nog lukt. De HBO serie dendert gewoon verder en volgt vanaf seizoen 6 dus niet meer het verhaal van George RR Martin. Nog een extra reden om de boeken gewoon te gaan lezen!

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 Spel der tronen voorkant Deel 1 Spel der Tronen Game of Thrones Koop bij bol.com
Voorkant strijd der koningen Deel 2 Strijd der Koningen Clash of Kings Koop bij bol.com
 Voorkant storm van zwaarden Deel 3-1 en 3-2 Storm van Zwaarden Storm of Swords Koop bij bol.com
voorkant feestmaal voor kraaien Deel 4 Feestmaal voor Kraaien Feast for Crows Koop bij bol.com
Voorkant Dans met Draken Deel 5 Dans met Draken Dance with Dragons Koop bij bol.com
??? Deel 6 ??? Winds of Winter
?? Deel 7 ??? Dream of Spring
Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
  Ridder van zeven Koninkrijken A knight of the seven kingdoms Koop bij bol.com

Reacties gesloten