Lied van IJs en Vuur: De ridder van zeven koninkrijken

6.9

Spannend

7.0/10

Karakters

6.5/10

Diepgang

6.0/10

Fantasy-waarde

8.0/10

Positief:

  • Draken!
  • Terug naar Westeros

Negatief:

  • Minder diepgang
  • Alleen leuk als extraatje

Het Lied van IJs en Vuur is inmiddels een massaal gelezen serie in Nederland. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld raken fantasy liefhebbers in de ban van de verhalen over Westeros en de strijd om de troon. Door de serie heen wordt er vaak teruggegrepen naar de tijd waarin draken heersten over Westeros. De grote koning Targaryen zat in die tijd nog op de troon en het volk werd zogezegd door hem onderdrukt.

Samenvatting De ridder van zeven koninkrijken

De ridder van zeven koninkrijken speelt zich ook af in Westeros, de wereld van de Lied van IJs en Vuur serie. Deze serie speelt zich alleen 100 jaar af voor de verhalen waar we allemaal zo bekend mee zijn. Voordat George RR King namelijk begon met het schrijven van zijn bekendste boeken, maakte hij al een start met de wereld die hij later zo goed uitwerkte in 3 korte romans. Deze romans zijn nu samengevoegd als het boek de Ridder van Zeven Koninkrijken.
Binnen dit boek zijn de novelles De Hagenridder, De eed van Trouw en de Onbekende Ridder te lezen. In deze novelles komen we verschillende bekende namen tegen zoals Aegon Targaryen, en Sir Duncan waar in wordt gerefereerd in de later geschreven boeken.

Recensie De ridder van zeven Koninkrijken

De ridder van zeven koninkrijken zijn duidelijk geschreven in de tijd dat George RR Martin nog zoekende was naar zijn vorm. Het zijn korte novelles en missen daarom dan ook de diepgang en uitgewerkte personages die we zo goed kennen van George RR Martin. Toch zijn deze boeken een zeer leuke aanvulling voor de grote Game of Thrones fans. Het biedt weer wat fijne nieuwe verhalen in de welbekende wereld, die het wachten op deel 6 van Het Lied van IJs en Vuur enigszins verzachten. Bekijk het boek op Bol.com!

Reacties gesloten