Lied van IJs en Vuur deel 2: De Strijd der Koningen

9

Spannend

8.5/10

Karakters

9.0/10

Diepgang

9.5/10

Fantasy-waarde

9.0/10

Positief:

  • Geweldige Diepgang
  • Meer Fantasy dan deel 1
  • Onverwachte wendingen

Negatief:

  • Het loopt niet altijd zoals je wilt..

Het fundament is gelegd in deel 1: De strijd om de IJzeren Troon van Konings Landing kan beginnen. In het Noorden strijd Robb om het gebied boven de rivieren. Stannis en Renly, de broers van de gestorven Robert Baratheon vinden beiden dat zij recht hebben op de troon en de Lannisters zetten alles op alles om hun IJzeren Troon te bewaken. De oorlog begint, maar niemand heeft oog voor het gevaar uit het Noorden en van over de zee..

Samenvatting Lied van IJs en vuur deel 2

Na verschillende gewonnen slagen onder de rivieren heeft Robb een mooie reputatie opgebouwd als Koning van het Noorden. Na de slagen rondom Riverrun heeft hij veel Lannisters met de grond gelijk gemaakt en een klein beetje wraak kunnen nemen op de moord van zijn vader; Jamie Lannister is gevangen genomen en Robb heeft een goede uitgangspositie om de Lannisters onder druk te zetten.

Stannis is zeer gedreven om zijn troon op te eisen. Hij zoekt zijn broer Renly op bij Storms einde en deinst er niet voor terug om hem en zijn regenboog wacht met de grond gelijk te maken als ze hem tegenwerken.

Ondertussen houdt Bran in Winterfell zo goed en kwaad als het kan de orde van de dag aan. Helaas is dit niet lang mogelijk wanneer een bekende op bezoek komt..

De Lannisters kunnen niet langer de oorlog uit Konings Landing houden en Tyrion begint met zijn sluwe voorbereidingen om de stad en de troon voor de Lannisters te behouden, ook al kost dit hem soms zijn gezicht..

In het Noorden dondert het. De koning achter de muur roert zich en John gaat op zoek naar zijn verloren oom achter de muur.

Ondertussen groeien de draken aan de andere kant van het water. En de moeder der draken zint op wraak..

Recensie Lied van IJs en Vuur deel 2

Zoals de samenvatting hierboven al aangeeft staat ook het tweede deel van het Lied van IJs en vuur weer bol van de verhaallijnen, plots en twisten. Ik vond voornamelijk de verhaallijn van Tyrion en die van Stannis en Renly in dit boek zeer vermakelijk. De altijd scherpe Tyrion weet zich uit de meest benarde situaties te redden en de verhaallijnen van Stannis en Daenerys Targaryen brengen in dit boek wat meer magie met zich mee. Al met al een geweldig tweede deel van een schitterende serie. Voor elke fantasy freak een must-read! Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 1

Reacties gesloten