John Flanagan boeken

John_Flanagan_John Flanagan is een Australische schrijver die op 22 mei 1944 in Sydney werd geboren. John had al sinds hij jong was een passie voor schrijven, hij begon zijn carrière dan ook bij een televisieprogramma genaamd Hey Dad! Hier was hij voornamelijk werkzaam als co-auteur. Toen John Flanagan kinderen kreeg, wilde hij natuurlijk zijn passie voor schrijven en lezen overbrengen op zijn kinderen. Om zijn kind Michael te laten zien dat lezen leuk is, begon hij met het schrijven van een 20-tal korte verhalen. Deze verhalen zouden later uitgebreid worden en bekend worden onder de naam De Grijze Jager.

In 2007 bracht John Flanagan zijn eerste Grijze Jager boek uit en het werd direct een daverend succes. Het boek The Ruins of Gorlan werd in wel 20 landen uitgegeven en geldt als één van de grotere fantasy bestsellers ter wereld. Terwijl Flanagan nog niet klaar is met zijn serie de Grijze Jager begint hij al met een nieuwe boekenserie genaamd Broederband. Deze serie kan gezien worden als een spin-off van de Grijze Jager serie. Het speelt zich namelijk af in dezelfde wereld en kent de herkenbare schrijfstijl van Flanagan.

Voor wie geschikt?

De boeken van John Flanagan zijn niet die-hard fantasy. Het zijn voornamelijk mooie heldenverhalen die goed weg te lezen zijn voor alle leeftijden vanaf 12 jaar. De serie is geschikt voor zowel jong en oud, al is wel duidelijk te lezen dat de serie oorspronkelijk is bedoelt voor de jongere lezers (12 tot 16 jaar). De schrijfstijl is zeer toegankelijk en de boeken kunnen zeker als page-turner gezien worden.

Samenvatting John Flanagan boeken

Hieronder zie je de series die John Flanagan tot op dit moment heeft geschreven. Door op de afbeelding van de serie te klikken kom je terecht op een uiteenzetting van de verhaallijn van de gekozen serie. Vervolgens kun je daar doorklikken naar samenvattingen van de boeken. Ook vind je hier bijvoorbeeld de bijbehorende kaarten bij het boek en heb je de mogelijkheid om het boek direct te bestellen. Wil jij verdrinken in de avonturen die beschreven staan in de boeken van John Flanagan? Koop dan direct de boeken en lees er alles over op Fantasyonline.nl!

De Grijze Jager Broederband
Grijze Jager Deel 1Koop bij bol.com indexKoop bij bol.com

Geef een reactie