Broederband boeken

Broederband serieDe Broederband serie is de tweede serie die John Flanagan heeft geschreven. In totaal zal de serie uit twee trilogieën bestaan, in totaal komen er dus 6 boeken uit in deze serie. Broederband speelt zich in dezelfde wereld af als de Grijze Jager serie. Voornamelijk het gebied Skandia komt veel voor in de boeken, in de Grijze Jager deel 3 en 4 is dit gebied al uitgebreid aan de orde gekomen en het heeft Flanagan dus geïnspireerd voor een nieuwe verhaallijn. Voornamelijk in het tiende deel van de Grijze Jager wordt een grote basis gelegd voor het verhaal van Broederband. Hier komt namelijk aan de orde dat er een Skandier-Aralueen is geweest die schepen zo heeft aangepast dat ze zich veel sneller kunnen voortbewegen. Hier wordt op voortgeborduurd in Broederband. Al met al is er wel een gelijkenis te zien tussen de Grijze Jager reeks en Broederband. Het is een serie over een heldhaftige jongen die wordt opgeleid in zijn vak om vervolgens de wereld in te trekken, Flanagan maakt dus opnieuw gebruik van zijn succesformule.

Het verhaal

In de Broederband serie maakt de lezer kennis met Hal Mikkelson. Hij is 16 geworden samen met zijn vriend Stig. Stig en Hal kijken erg op tegen de uitdaging die zij zullen moeten aan gaan om in een broederband toegelaten te worden. Broederbanden zijn groepen jongens die worden opgeleid in onder anderen het vechten en varen als een echte Skandiër. Het jaar waarop Hal en zijn vriend 16 worden is echter een bijzonder jaar. Er zijn dit jaar teveel 16-jarige jongens, waardoor er niet 2 maar 3 broederbanden zullen worden gemaakt. De derde broederband wordt de outsiders genoemd. Dit zijn de buitenbeentjes die niet zijn toegelaten in de andere ‘betere’ broederbanden. Stig en Hal komen allebei in de derde Broederband terecht, Hal voornamelijk omdat hij niet een volledige Skandiër is. Zijn moeder is een Aralueen.

De Broederband wordt gevormd en opgeleid en Hal wordt als Skirl gekozen: De leider van de groep. Door de vele ontberingen tijdens hun trainingen worden alle jongens in de Broederband steeds op de proef gesteld. Hal begint te merken dat ook deze buitenbeentjes allemaal hun nut kunnen hebben. De groep raakt steeds hechter bevriend en wordt klaargestoomd voor de strijd tegen de andere broederbanden, om te bewijzen dat zij Broederband waardig zijn.

Broederband Boeken

Hieronder vind je een volledig overzicht van alle boeken. Klik op de voorkant of de titel om een samenvatting en recensie van desbetreffend boek te lezen!

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
Broederband serie Deel 1 De Outsiders The Outcasts Bekijk op bol.com
9200000009984514 Deel 2 De Indringers The Invaders Bekijk op bol.com
 9200000011192588 Deel 3 De Jagers The Hunters Bekijk op bol.com
9200000029875095 Deel 4 De slaven van Soccoro Slaves of Soccoro Bekijk op bol.com
9200000035871248 Deel 5 De Schorpioenberg Scorpion Mountain Bekijk op bol.com

Geef een reactie