Naomi Novik boeken

8730Naomi Novik is, wanneer je kijkt naar veel andere fantasyschrijvers, een zeer jonge schrijfster die zich heeft toegelegd op het schrijven van echte fantasy. Ze wordt in 1973 geboren in New York en is vanaf jonge leeftijd al geïnteresseerd in Fantasy. Ze besluit Engelse Literatuur te gaan studeren en deze studie vult ze aan met de studie informatica. Voor korte tijd combineert ze deze twee studies door te werken aan een computerspel uit het fantasy genre (Neverwinter nights, voor de liefhebbers). Toch vindt ze de geschreven taal een mooier medium om verhalen te scheppen en ze legt zich na de ontwikkeling van deze game volledig op het schrijven van boeken. Dit doet ze zeer verdienstelijk en wordt dan ook al snel New York Times bestseller schrijfster.

Naomi Novik Bibliografie

De fantasyboeken van Naomi Novik verschijnen onder de naam Temeraire. In deze trilogie (die ondertussen al bestaat uit 8 boeken en de 9e wordt in het jaar 2016 verwacht), verbindt Naomi fantasy met de historische wereld. De verhalen spelen zich voornamelijk af rond de oorlog tussen Frankrijk en Engeland en er staat een draak in centraal. Hierdoor worden de boeken zeer toegankelijk voor een groot publiek. Zoals gezegd wordt er nog steeds volop geschreven aan de serie en daarom is het absoluut een aanrader om vast te beginnen met het lezen van deze boeken. Peter Jackson heeft al opties gekocht om de boeken te verfilmen, dus enthousiaste lezers kunnen hoogstwaarschijnlijk over een aantal jaar hun hart ophalen met films of een serie over de Temeraire boeken. Op dit moment zijn er 6 boeken van Naomi Novik vertaald in het Nederlands, maar de verwachting is dat de reeds verschenen en nog te verschijnen boeken zo snel mogelijk zullen worden vertaald, zodat ook de fantasy liefhebbers die graag in het Nederlands lezen de serie volledig kunnen uitlezen.

Naast de Temeraire serie schrijft Naomi Novik ook andere fantasyboeken die meer op zichzelf staan. De bekendste is ‘Ontworteld’. De rechten voor de verfilming van het ontworteld boek zijn verkocht aan Warner Bros en dus zal er rond 2016 een film uitkomen over die mooie sprookje.

Temeraire Ontworteld
temeraire voorkantBekijk op bol.com 9200000045983421Bekijk op bol.com

Reacties gesloten