Ontworteld boek

Ontworteld

9

Spannend

8.0/10

Karakters

9.5/10

Diepgang

8.5/10

Fantasy-Waarde

10.0/10

Positief:

  • Echte fantasy
  • Ondanks 1 boek, veel diepgang
  • Goed uitgewerkte karakters

Negatief:

  • In het midden af en toe wat traag

Ontworteld is in het Nederlands vertaald in 2015 en is één van de eerste op zichzelf staande romans die Naomi Novik met grote bombarie uitbrengt. Ontworteld zal in 2016 voornamelijk een bekende naam worden omdat er een film van Warner Bros uitgebracht zal worden met als basis dit boek, maar de echte fantasy liefhebber zal het boek dan allang gelezen hebben.

Samenvatting Ontworteld

Ontworteld verteld ons het verhaal (of sprookje) van Agnieszka. Agnieszka is een meisje dat woont in een land waaromheen veel gevaren dreigen. Vanaf haar geboorte is Agnieszka al goede vriendinnen met Kasia, een dapper meisje dat nergens bang voor lijkt te zijn. Toch is er een kwaad waar eigenlijk iedereen bang voor is, namelijk het Woud dat langzaam maar zeker meer terrein wint en alles verzwelgt wat op zijn pad komt. Het land van Agnieszka en Kasia wordt gelukkig beschermd door de Draak, een tovenaar die ervoor zorgt dat het Woud wordt tegengehouden en dus beschermd blijft tegen het kwaad. Voor het beschermen van het land verwacht de draak echter één ding: Een meisje dat hem 10 jaar lang dient.. Elke 10 jaar wordt er een nieuw meisje gekozen door de Draak en het moment nadert snel. Agnieszka is ontzettend bang dat haar vriendin Kasia 10 jaar van haar wordt weggenomen, omdat ze erg mooi en dapper is. Helaas voor Agnieszka blijkt niets minder waar..

Recensie Ontworteld

Deze roman van Naomi Novik is ruim 500 pagina’s dik en het is knap te noemen dat Naomi Novik in zo weinig pagina’s een verhaal weet neer te leggen zoals Ontworteld. Waar je van een op zichzelf staande roman verwacht dat de personages niet heel goed kunnen worden uitgewerkt en het verhaal nooit zo diepgaand kan zijn als fantasy boeken series die we kennen, weet Naomi Novik te verbazen. De vriendschap tussen Agnieszka en Kasia wordt prachtig neergezet en de vijand ‘Het Woud’ spreekt heel erg aan. Juist omdat Novik ervoor kiest om geen vijand te kiezen die een personage aanneemt, blijft het Woud wonderbaarlijk en interessant om over te lezen. Al met al levert Novik met Ontworteld een prachtige roman, die voor de fantasyliefhebber zeker niet mag ontbreken. Wil je even iets anders lezen dan een lange fantasy serie waar je in bent begonnen? Dan biedt Ontworteld een heerlijke break! Bekijk het boek op Bol.com!

Reacties gesloten