De Verborgen Universiteit deel 1: De Erfenis van Richard Grenville

De Verborgen Universiteit deel 1

7.9

Spannend

8.0/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

7.0/10

Fantasy-Waarde

8.5/10

Positief:

  • Echte Fantasy
  • Goede karakters
  • Voor de Harry Potter liefhebber

Negatief:

  • Minder origineel
  • (nog) Niet zo diepgaand

In het eerste boek van de Verborgen Universiteit De erfenis van Richard Grenville maakt de lezer kennis met Alex Westerhoff. Alexa is eigenlijk een heel gewoon meisje, dat besluit om te gaan studeren in Engeland. Het is duidelijk dat de boeken van de Verborgen Universiteit zijn geschreven voor Young-Adults. Natalie Koch brengt in 2011 dit eerste deel van de verborgen universiteit uit in Nederland. Uiteindelijk zal dit boek het eerste deel van een trilogie zijn.

Samenvatting De Verborgen Universiteit deel 1

Alex Westerhoff is een gewoon meisje van 19 jaar. Wanneer zij tijdens haar studie de mogelijkheid krijgt om voor een tijd in Engeland te studeren, hoeft zij niet lang te twijfelen. Ze verhuist naar Engeland en start met haar opleiding. Alex is zeer onder de indruk van het mooie gebouw waarin ze colleges krijgt. De mooie Gotische bouwstijl zorgt voor een zeer bijzondere sfeer. Wanneer er iets verschrikkelijks gebeurt op de campus waar Alexa woont, komt zij in contact met een bijzondere groep mensen die zichzelf de Magi noemen. Dit groepje mensen heeft bijzondere krachten en al snel blijkt dat ook Alexa aanleg heeft om deze krachten te gebruiken.

Alexa besluit dat zij meer te weten wil komen over haar krachten en ze besluit om naast haar studentenleven en gewone lessen, ook meer te leren over haar bijzondere magische krachten. Alles lijkt voor de wind te gaan en Alexa geniet ontzettend van al het nieuwe dat zij leert. Alles verandert echter wanneer verschillende mensen om haar heen plotseling in een soort van coma raken. Alexa gaat op onderzoek uit, maar ontdekt al snel dat zij erg goed door iemand in de gaten wordt gehouden..

Recensie De Verborgen Universiteit deel 1

De vergelijking tussen de verborgen universiteit deel 1 en Harry Potter is snel gemaakt. Magie, studie en vrienden zijn de grootste thema in het eerste boek van deze trilogie. Sommige mensen zien deze vergelijking als een negatief punt, omdat zo al een bepaalde verwachting wordt geschept over het verhaal dat toch in wezen anders is. Ik zie het eerder als een compliment. Natalie Koch weet met dit eerst boek van de Verborgen Universiteit een goede basis neer te zetten voor haar trilogie. De karakters spreken aan, het verhaal spreekt aan, nu moet Koch er alleen nog voor zorgen dat de basis die is gelegd in dit eerste deel, goed wordt vervolgd in het tweede en derde deel. Wat mij betreft is dit boek, zeker voor Young-Adults, een absolute aanrader! Bekijk het boek op Bol.com!

Deel 2 >>

Reacties gesloten