De Verborgen Universiteit deel 3: De Stad van de Alchemist

De Verborgen Universiteit deel 3: De Stad van de Alchemist

8.1

Spannend

8.5/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy-Waarde

8.5/10

Positief:

  • Erg spannend!
  • Verschillende lijnen
  • Volwassener boek

Negatief:

  • Minder diepgang
  • Laatste uit de serie

In de vorige delen van De Verborgen Universiteit hebben wij de 19-jarige Alexa Westerhoff leren kennen. Dit slimme meisje is gaan studeren aan een kleine universiteit in Londen en komt er al snel achter dat deze universiteit niet zomaar een universiteit is. Ze leert dat er magische krachten in de wereld bestaan en dat zij de gave bezit om ook van deze magische krachten gebruik te maken. In deel 3 van de Verborgen Universiteit komt Alexa wederom voor een grote uitdaging te staan!

Samenvatting De Verborgen Universiteit deel 3

Alexa is op zoek naar de geschriften van Magus Morgenstern. Deze geschriften werden geschreven in de 17e eeuw en de geschriften bevatten muziek die goed of slecht is voor de wereld; aan Alexa om de geschriften te vinden en erachter te komen. Alexa doet dit niet alleen, ze krijgt hulp van haar opa en vrienden bij het zoeken van de geschriften. Al snel raken ze verwikkeld in de geschiedenis van Londen en ontdekken ze enorm veel nieuwe feiten over de genootschappen die ondergronds zijn ontstaan. Lukt het Alexa om de geschriften te vinden en ervoor te zorgen dat zij niet bij de verkeerde personen terecht komen? Het wordt er niet makkelijk op als er, na aanleiding van een aantal vreemde moorden, ineens rellen uitbreken in Londen. Dit gebeurt allemaal terwijl Jeremey en Augustus een smerig spelletje lijken te spelen en Artemus zijn daden van 20 jaar geleden moet verantwoorden.. Komt alles op zijn pootjes terecht? Je leest het in het derde en laatste deel van De Verborgen Universiteit deel 3!

Recensie De Verborgen Universiteit deel 3

Het derde deel van de verborgen Universiteit is een zeer intens boek. In 664 pagina’s weet Natalie Koch¬†haar lezers volledig in het verhaal te slepen. Uiteraard zijn we al bekend met Alexa en haar vrienden, maar toch leren we in het derde deel nog heel veel nieuwe dingen over de hoofdpersonages. Door de verschillende verhaallijnen wordt het verhaal eigenlijk geen moment saai. Deel 3 van de Verborgen Universiteit doet wat volwassener aan dan de eerste 2 delen en daarom vind ik dit persoonlijk het beste boek van de trilogie. We wachten met smart op nieuw werk van Natalie Koch! Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 2

Reacties gesloten