De Verborgen Universiteit deel 2: Het levende Labyrint

Verborgen Universiteit deel 2

8

Spannend

8.0/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

8.0/10

Fantasy-Waarde

8.0/10

Positief:

  • Meer diepgang
  • Lekker spannend
  • Echte Page-Turner

Negatief:

  • Soms wat kort door de bocht

In deel 1 van de Verborgen Universiteit hebben we Alexa leren kennen. Een meisje dat besluit om in het buitenland te gaan studeren en er al snel achterkomt dat haar Universiteit en de stad Londen meer geheimen met zich meebrengt dan ze van tevoren had gedacht. Alexa heeft een groep vrienden ontmoet die haar leren hoe zij haar nieuw ontdekten krachten het beste kan gebruiken. In het eerste deel hebben we gelezen hoe verschillende mensen rondom Alexa plotseling bewusteloos raakten. In het tweede deel is Alexa terug na de kerstvakantie voor het tweede semester van haar studie en er gebeuren opnieuw vreemde dingen op de Universiteit..

Samenvatting Verborgen Universiteit deel 2

Alexa heeft tijdens de vakantie verteld over haar krachten aan haar moeder. Deze heeft er in eerste instantie wat problemen mee dat Alexa haar krachten graag verder wil ontdekken, maar wanneer ze weer op het punt staat om richting Londen te vertrekken geeft haar moeder aan er vrede mee te hebben. Alexa zit met ontzettend veel vragen in haar hoofd over haar vader. Ze heeft nieuwe zaken over hem ontdekt en wil meer informatie inwinnen over zijn plotselinge dood.

Ze vraagt haar docent Matthews de oren van het hoofd over haar vader en zijn vrienden en natuurlijk over de doodsoorzaak van dit groepje. Al snel blijkt dat Matthews minder en minder informatie wil geven en dus besluit Alexa om dan zelf verder op onderzoek uit te gaan. Naarmate het boek vordert ontrafeld Alexa het mysterie rondom haar verder steeds verder. Was de dood van haar vader wel een ongeluk? En wat heeft een geheime muziektheorie te maken met haar vader? Lees het allemaal in deel 2 van de Verborgen Universiteit: Het levende Labyrint!

Recensie De verborgen universiteit deel 2

Waar ik zelf al op hoopte, maakt het tweede deel van deze fantasy serie zeker waar. Ik hoopte dat boek 1 voornamelijk als basis zou fungeren voor de komende twee delen en dit is helemaal waar. Omdat de Verborgen Universiteit is geschreven vanuit het idee om er een trilogie van te maken is de opbouw zeer goed. Nu de lezer weet wie de hoofdpersonen zijn en wat de setting is, kan Natalie Koch met het tweede deel wat meer diepgang aanbrengen in de serie. Het tweede boek van de Verborgen Universiteit maakt de verwachtingen meer dan waar: Een goed verhaal, net als deel 1, met een dieper uitgewerkt verhaal en een ontknoping die veel mensen zullen doen smachten om deel 3 te lezen. Wat ook leuk is, is dat nu nog beter de liefde voor muziek van Natalie Koch naar voren komt in dit boek. Mijn verwachting is dat dit in deel 3 ook een grote rol zal gaan spelen! Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 1            Deel 3 >>

Reacties gesloten