Patrick Rothfuss boeken

Patrick RothfussPatrick James Rothfuss wordt op 6 juni 1973 geboren in Madison, Wisconsin. Van jongs af aan is hij al geïntegreerd door de Engelse taal en na zijn highschool besluit hij om Engels te gaan studeren. Hij behaalt zijn Bachelor of Science, maar begint toch te twijfelen aan zijn interesse voor de Engelse taal. Hij maakt na zijn bachelor verschillende uitstapjes naar andere studies, waaronder Chemie en Psychologie. Na 9 jaren studeren studeert hij eindelijk af en behaald zijn Master degree. Tijdens zijn studies is hij begonnen met het schrijven voor het blad van de Universiteit en dit gaat hem zeer goed af. Hij besluit te gaan lesgeven, maar geeft het zelf schrijven nooit op.

In 2002 besluit hij om de start van een boek in te sturen voor een wedstrijd en hiermee wordt hij eerste in de Writers of the future wedstrijd. Omdat het begin van zijn boek zeer goed wordt ontvangen, besluit hij om door te zetten met het schrijven van dit boek. In 2007 geeft hij zijn eerste grote fantasy boek uit, genaamd The name of the wind. Het boek wordt geweldig ontvangen en wordt gewaardeerd met meerdere prijzen. Het wordt in veel verschillende talen uitgegeven en zal uiteindelijk in Nederland uitkomen als het boek De naam van de Wind. Rothfuss geeft aan dat het, het eerste deel zal zijn van een trilogie. Ook het tweede deel, The wise man’s fear wordt geweldig ontvangen. Als New York Times bestseller kent het boek een geweldige verkoop, het succes van Patrick Rothfuss begint pas net. We mogen nog veel van hem verwachten.

Patrick Rothuss boeken serie

De serie waar de twee populaire boeken van Rothfuss toe behoren wordt The Kingkiller’s Chronicles genoemd. Deze wordt vertaald naar De kronieken van Kvothe, vernoemd naar de hoofdpersoon van het boek. De boeken kennen beiden zeer veel pagina’s met uitgebreide beschrijvingen en echte fantasy. De boeken worden geschreven in samenwerking met grote namen als George RR Martin.

De Kronieken van Kvothe
 Kronieken van KvotheBekijk op bol.com

Reacties gesloten