Kronieken van Kvothe deel 2: De Angst van de Wijze

8.8

Spannend

8.0/10

Karakters

10.0/10

Diepgang

8.5/10

Fantasy-Waarde

8.5/10

Positief:

  • Geweldige karakters
  • Wendingen op het juiste moment
  • Prachtige opbouw
  • Meer actie

Negatief:

  • Dreigt langdradig te worden

In het eerste deel hebben we kennis gemaakt met Kvothe, een zeer talentvolle jongen die op jonge leeftijd wees wordt. Kvothe werkt zich nadat hij jarenlang heeft gezworven in Tarbean op en krijgt het zelfs voor elkaar om zijn droom waar te maken: Hij wordt toegelaten tot de universiteit. Kvothe heeft zijn leven in het teken gezet van het opsporen van de moordenaars van zijn ouders. Helaas zorgen zijn talenten er niet alleen voor dat hij vrienden opdoet. Een aantal mensen zijn uiteraard jaloers op Kvothe en zullen er alles aan doen om hem het leven zuur te maken..

Samenvatting de Angst van de Wijze

Kvothe keert weer terug naar de universiteit na zijn avonturen met de draak. Hij besluit dit in anonimiteit te doen omdat hij niet wil dat iemand weet van zijn avonturen buiten de universiteit. Hij besluit zich volledig te focussen op zijn studie, ondanks dat dit niet goed lukt. De irritante Ambrose blijft hem achterna zitten en Kvothe kan het helaas niet laten om hem af en toe flink de les te lezen. Uiteindelijk loopt de ruzie tussen Ambrose en Kvothe zo uit de hand dat hij het advies krijgt om een tijdje weg te gaan van de Universiteit. Gelukkig krijgt hij de kans om richting Severen te gaan. De Maer van Severen is op zoek naar iemand die hem kan helpen met het winnen van het hart van zijn grote liefde. Kvothe reist af naar Severen, maar naarmate de tijd vordert begint hij zich af te vragen of dit wel zo’n goed plan was. Zijn de mensen in Severen wel blij met hem? En wie is er verantwoordelijk voor de ziekte van de Maer? Je leest het allemaal in het tweede deel van de Kronieken van Kvothe: De Angst van de Wijze.

Recensie de Angst van de Wijze

Ook in het tweede deel van deze trilogie neemt Patrick Rothfuss geen gas terug. Hij weet de personage Kvothe hoofdstuk voor hoofdstuk te laten ontwikkelen en zo mogelijk nog beter neer te zetten dan in het eerste deel. Kvothe wordt langzaamaan volwassener en door zijn opgedane kennis aan de universiteit wekt hij indruk bij veel mensen buiten de universiteit.

Het verhaal dreigt op verschillende momenten weer wat langdradig te worden, maar juist op die punten weet Patrick Rothfuss het verhaal weer te wenden. In principe kan je dit boek zien als drie boeken ineen. Er worden verschillende fasen in Kvothe’s leven omschreven, zonder hierbij bladzijden te sparen. Dat is ook de kracht van dit tweede deel: Ontzettend veel diepgang en prachtig uitgewerkte karakters. Opnieuw een juweeltje van de hand van Patrick Rothfuss. Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 1

Reacties gesloten