Kronieken van Kvothe Deel 1: De Naam van de Wind

8.8

Spannend

7.5/10

Karakters

9.5/10

Diepgang

9.5/10

Fantasy-waarde

8.5/10

Positief:

  • Mooi uitgewerkt
  • Geweldig Hoofdpersoon
  • Mooi opgebouwd

Negatief:

  • Soms langdradig

In de Naam van de Wind laat Patrick Rothfuss ons kennis maken met de hoofdpersoon van deze geweldige trilogie: Kvothe. We maken kennis met Kvothe als hij al door het leven is getekend en een normale taveerne beheert in een klein dorpje. Alles lijkt rustig te zijn in het dorpje, zij het niet dat Kvothe meer dan eens in de nacht naar buiten moet om te strijden tegen vreemde wezens die het dorpje komen opzoeken.

Op een heel normale dag, komt er opeens een Kroniekschrijver binnen lopen. Hij is op zoek naar de legendarische Kvothe, bekend van alle epische verhalen. Kvothe biecht op dat hij degene is die de Kroniekschrijver zoekt. Hij stemt er mee in dat de Kroniekschrijver zijn levensverhaal schrijft. Kvothe begint met het vertellen van zijn levensverhaal..

Samenvatting de Naam van de Wind

Kvothe groeit zeer gelukkig op als Edema Ruh. Dit rondreizende volkje is zeer goed te vergelijken met de zigeuners van vroeger. Ze trekken de hele wereld over en doen steden aan om daar optredens te geven. Kvothe is zeer geïnteresseerd en getalenteerd. Niet alleen in acteren, zingen en muziek maken, hij is ook nog eens erg intelligent. Wanneer een wijs man die ooit heeft gestudeerd aan de universiteit langskomt, wordt Kvothe zeer goede vrienden met de man. Hij leert over allerlei bijzondere zaken over de hele wereld en wordt naarmate de tijd vordert steeds wijzer. Hij raakt geïnspireerd en heeft als grootste droom om ooit op de Universiteit te mogen studeren.

Alles lijkt prima te gaan in het leven van Kvothe, totdat hij op een avond, na het halen van hout terug komt bij zijn kamp. Alle wagens staan in brand en mensen zijn afgeslacht. De enigen die nog leven zijn zeer vreemd uitziende wezens, zij vertellen Kvothe dat de Edema Ruh zijn afgeslacht omdat zij de verkeerde liederen zongen, voordat zij verdwijnen. Kvothe staat er vanaf dat moment alleen voor. Zal hij zijn dromen kunnen nakomen en krijgt hij revanche voor de moord op zijn familie? Je leest het in dit spannende eerste deel van de Kronieken van Kvothe.

Recensie de Naam van de Wind

Het eerste boek dat Patrick Rothfuss uitbrengt in de serie de Kronieken van Kvothe, is direct een echte hit. Vanaf het begin wordt de lezer volledig meegezogen in het verhaal. Door de uitgebreide beschrijvingen van de personages, de omgeving en de hoofdpersoon wordt er een geweldige, geloofwaardige wereld neergezet. De lezer kan niet anders dan houden van dit geweldige hoofdpersonage. Kvothe is slim, talentvol en weet zich altijd uit de meest benarde situatie te redden. Enige minpunt dat genoemd kan worden is dat het verhaal soms iets te langdradig wordt, maar uiteindelijk weet Rothfuss weer zulke bizarre wendingen te beschrijven dat dit nooit lang duurt. Al met al een geweldig Fantasy boek, die eigenlijk nog te weinig aandacht heeft gekregen. Bekijk het boek op Bol.com!

Deel 2 >>

Reacties gesloten