Raymond e Feist boeken

hqdefaultRaymond e Feist begon met het schrijven van zijn boeken in 1982. Dit was het jaar waarin zijn boek Magiër in amerika in de schappen kwam te liggen. Pas vele jaren later, in 1997 zouden de boeken van Raymond e Feist ook in het Nederlands worden uitgegeven.

De boeken van Raymond e Feist spelen zich voor het grootste deel af in Midkemia en Kelewan. Deze twee werelden zijn aan elkaar verbonden door mysterieuze scheuringen in de tijd. De hoofdpersonen in de boeken zijn Puc en Thomas, twee jongens die geboren zijn in het kleine stadje Schreiborg.

Raymond e Feists inspiratie

Raymond e Feist verzon de werelden Midkemia en Kelewan niet in zijn eentje, zijn vrienden hielpen hem daarbij. Tijdens het spelen van het spel Dungeons & Dragons verzonnen zij werelden die leken op degene die uiteindelijk terug te vinden zijn in de boeken. Door het noodlot werd Raymond e Feist werkeloos. Hij besloot om er niet bij de pakken neer te gaan zitten en te starten met het schrijven van een boek.

Raymond e Feist series

Magiër was het eerste boek over een wereld waar magie, vreemde wezens en demonen een grote rol spelen. Raymond e Feist schreef tot op dit moment (2015 red.) zo’n 32 boeken die zich allemaal afspelen binnen de magische wereld van Feist. Dankzij zijn prettige manier van schrijven, meeslepende manier van vertellen en het neerzetten van keer op keer interessante karakters, is Raymond e Feist uitgegroeid tot één van de grootste schrijvers binnen het fantasy genre. In totaal zijn er 10 boekenseries geschreven. Sommige van deze series vormen de hoofdlijn van een groter verhaal over een oprukkende zwarte macht op Midkemia, anderen zijn verhalen die zich tijdens dit epos afspelen. Puc en Thomas, de hoofdpersonen in het eerste boek, blijven altijd een grote rol spelen in de boeken van Feist. Mede hierdoor blijven de boeken van Feist meeslepend en heeft het al vele fans voor zich gewonnen. De oorlog van de Grote Scheuring staat op nummer 1 van onze Fantasy Boeken top 10!

Hieronder vind je de boeken van Feist, geplaatst op volgorde van verschijningsdatum. Ben je al bezig met het lezen van de Feist boeken? Dan vind je op fantasyonline ook verschillende reading orders om het verhaal op de juiste manier te lezen.

Oorlog van de Grote Scheuring De Keizerrijk Trilogie
Oorlog van grote scheuring serieKoop bij bol.com Keizerrijk serieKoop bij bol.com
De Slangenoorlog Krondor
Slangenoorlog serieKoop bij bol.com Krondor serieKoop bij bol.com
Verhalen van de Grote Scheuring Conclaaf der Schaduwen
HoutjongenKoop bij bol.com Conclaaf der schaduwen serieKoop bij bol.com
De saga van de Duistere Oorlog De saga van de Demonenoorlog
Duistere oorlog serieKoop bij bol.com Demonenoorlog serieKoop bij bol.com
De saga van de Chaosoorlog Legenden van de grote scheuring
Chaos oorlog serieKoop bij bol.com Legenden oorlog grote scheuring serieKoop bij bol.com

Geef een reactie