Richard Schwartz boeken

Richard Schwartz werd in 1958 geboren in Frankfurt. Zoals veel fantasy schrijvers dacht hij na het behalen van zijn middelbare school dat er een ander pad voor hem was weggelegd. Hij had veel interesse in mechanica en was ook erg handig, daarom werd zijn grote doel om ooit vliegtuigbouwer te worden. Hij begon met het studeren van elektrotechniek om die droom na te jagen, maar verloor steeds meer zijn aandacht voor zijn studie. Hij kreeg een hobby die veel tijd in beslag nam, namelijk het spelen van rollenspellen.

Urenlang verloor Richard zich in fictieve verhalen en hij wist dat hij hier wat mee wilde gaan doen. Hij begon met het schrijven van fantasy verhalen en al snel merkte hij dat hij hier talent voor had. In Duitsland werd zijn serie het Geheim van Askir een grote hit en al snel werden de boeken vertaald. In 2012 maakten we in Nederland kennis met zijn geweldige verhalen toen het eerste boek van de Geheimen van Askir werden vertaald.

 

Richard Schwartz fantasy boekenseries

De eerste fantasy serie die een grote hit werd was dus de Geheimen van Askir. Schwartz is echter niet te stoppen. Hij geeft vanaf 2012 elk jaar een boek uit in het Nederlands. De Geheimen van Askir werd een serie met maar liefst 6 delen. Vervolgens begon Schwartz met een nieuwe serie die de serie voortzet en ook met zijn boeken over de Godenoorlogen scoort hij hit na hit. De teller voor deze serie staat inmiddels op drie boeken. Voorlopig lijkt het alsof we nog veel mooie verhalen van Richard Schwartz mogen verwachten!

Reacties gesloten