De Godenoorlogen

Met de Godenoorlogen gaat Richard Schwartz verder waar hij is gestopt na het 6e deel van de Geheimen van Askir. De fans smachtten naar het antwoord hoe het verder met Havald en het keizerrijk en Schwartz geeft de antwoorden maar al te graag.

 

Het eerste deel van de Godenoorlogen werd uitgegeven in 2015 en binnen 2 jaar tijd bestaat de fantasy serie al uit drie boeken. De Godenoorlogen verschilt in verschillende opzichten van het Geheim van Askir en daarom is het een zeer boeiende serie die ook voor de mensen die al bekend zijn met het eerdere werk van Schwartz, weer veel vernieuwing biedt.

 

Dit verschil zit hem vooral in het feit dat Schwartz in de boeken van de Godenoorlogen zijn hoofdpersonage Havald durft los te laten. Er zijn verschillende hoofdpersonen in het boek en Schwartz verweeft een aantal sterke verhaallijnen met elkaar. Dit zorgt voor extra diepgang en wat mij betreft zijn de boeken van de Godenoorlogen nog beter dan de boeken van de vorige serie.

Schwartz brengt verschillende verhaallijnen, zonder dat de personages hun kracht verliezen. Daarnaast weet hij met zijn sterke dialogen en spannende situaties weer een serie te schrijven die boeit van begin tot eind. Schwartz is niet een schrijver die ontzettend lange beschrijvingen van werelden geeft en dus is dat ook niet zijn belangrijkste doel. De boeken zijn echte page turners en verliezen vrijwel nooit vaart, mede dankzij de verschillende verhaallijnen.

 

De Godenoorlogen is een absolute aanrader als je houdt van fantasy met goede personages, leuke dialogen en spannende verhalen die vrijwel nooit hun snelheid verliezen. Zeker het lezen waard dus!

Volgorde boeken van de Godenoorlogen

Voorkant

Titel

Duits

Meer info

Die Rose von Illian

Bekijk op bol.com

Die Weiße Flamme

Bekijk op bol.com

Das Blutige Land

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten