De Godenoorlogen Deel 1: De Roos van Illian

De Godenoorlogen deel 1: De Roos van Illian

8.1

Spannend

8.5/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

8.0/10

Fantasy-Waarde

8.0/10

Positief:

  • Meerdere verhaallijnen
  • Goede dialogen
  • Zet goede basis neer

Negatief:

  • Het echte verhaal moet nog losbarsten

Het eerste deel van de Godenoorlogen gaat verder waar het Geheim van Askir de lezer heeft achter gelaten: Desina is de heerser in het keizerrijk en Havald heeft eindelijk de dood gevonden waar hij zo lang naar op zoek was. Hoe gaat het verder? Dat lees je in deel 1 van de Godenoorlogen: De Roos van Illian!

 

Samenvatting de Godenoorlogen deel 1

Desina zit eindelijk op de troon van het keizerrijk. Het hele volk is in een feeststemming, echter is er niet heel erg lang tijd voor een feest. Het keizerrijk wordt namelijk opgeschrikt door een moord. Niemand minder dan Havald, de man die niet gedood kon worden is vermoord. Zijn zwaard, de Zielentrekker is gestolen en het is nog niet duidelijk wie dit precies heeft gedaan. Een priester krijgt een visioen over hoe Havald weer tot leven te wekken is. Wanneer het zwaard de Zielentrekker weer terug is bij Havald, zal hij opstaan uit de dood.

 

Leandra vertrekt samen met een aantal vrienden om op zoek te gaan naar de moordenaar van Havald en de dief van zijn zwaard. De weg voert hen richting Illian. Er zijn echter grote gebeurtenissen op komst..

Recensie De Godenoorlogen deel 1

Het feit dat Schwartz met zijn serie de Godenoorlogen terugkeert naar het keizerrijk en het verhaal oppakt waar het is gebleven in het Geheim van Askir is een zeer goede keuze geweest. Het verhaal leek nog niet helemaal afgerond en de lezers worden op hun wenken bediend met deze nieuwe serie.

 

Dit eerste boek is ook een eerste kennismaking met nieuwe keuzes die Schwartz maakt. Zo zijn er in deze boeken meerder verhaallijnen en hoofdpersonen. Hierdoor krijgen de boeken meer diepgang en wordt het verhaal nog intenser.

 

Door zijn snelle schrijfstijl en zijn talent om de lezer van begin tot eind te boeien is ook dit boek weer een echte page turner. Deel 1 van de Godenoorlogen is spannend, diepgaand en heeft weer zeer veel goede dialogen. Daarnaast lijkt het een geweldige voorzet voor de boeken die nog komen gaan. Er wordt een fantastische basis gelegd voor iets wat wel een fantastische fantasy serie moet worden. Wij raden de Godenoorlogen deel 1: Roos van Illian dan ook zeker aan om te gaan lezen!

Reacties gesloten