De Godenoorlogen deel 2: De Witte Vlam

De godenoorlogen deel 2: De Witte Vlam

7.8

Spannend

7.0/10

Karakters

8.5/10

Diepgang

8.0/10

Fantasy-Waarde

7.5/10

Positief:

  • Goede dialogen
  • Goed uitgewerkte karakters

Negatief:

  • Komt traag op gang.

De Witte Vlam is het tweede deel van De Godenoorlogen en het verhaal wordt dan ook direct opgepakt na alle gebeurtenissen in deel 1 van het boek. Het lijkt erop dat deel 1 voornamelijk heeft gefungeerd als een opstart richting deel 2. We zijn razend benieuwd naar het tweede deel van De Godenoorlogen!

Samenvatting de Godenoorlogen deel 2

Na de strijd in deel 1 van de Godenoorlogen zijn Leandra en haar metgezellen opweg naar Illian. Ze denkt dat zij degene is die is uitverkoren om de troon te kunnen bestijgen in Illian. Leandra is echter niet de enige die denkt dat zij is voorbestemd om de troon te bestijgen. Ook Corvulus heeft plannen om de macht in Illian te grijpen en dit zorgt ervoor dat Leandra minder makkelijk dan gedacht haar doel kan bereiken.

 

De stad is een grote chaos. De legers van de zwarte marcheren door de straten en Corvulus heeft de stad al geïnfiltreerd. Zal het Leandra lukken om de macht in Illian te grijpen? Je leest het in de Godenoorlogen deel 2: De Witte Vlam!

Recensie de Godenoorlogen deel 2

Zoals eerder beschreven verwachtten we dat het verhaal in deel 1 ervoor zou zorgen dat deel 2 snel tot actie zou overgaan. Helaas is dit niet het geval. Opnieuw weet Schwartz te boeien met goede dialogen, waardoor de karakters heel erg gaan leven. Toch weet hij nu minder dan in zijn voorgaande boeken de aandacht van de lezer vast te houden. De aanloop naar datgene wat we in het begin van De Witte Vlam hadden gehoopt te lezen, is erg lang. Na 500 bladzijden te hebben gelezen begint er actie in het verhaal te komen.

 

Wanneer de actie dan start is ook meteen duidelijk waarom Schwartz er zoveel tijd voor heeft genomen om het verhaal neer te zetten. Door zijn goed uitgewerkte personages leeft het verhaal meer en is het makkelijk om met geknepen billen te zitten lezen.

 

Wat ons betreft is dit niet het beste boek van Richard Schwartz. We hadden op meer actie gehoopt in het begin van het boek, na de gebeurtenissen in deel 1. Toch is ook dit boek zeer het lezen waard. De karakters worden ontzettend goed uitgewerkt en daarom is zeker het laatste deel van het boek erg sterk. Voor sommige mensen is het misschien even doorzetten, maar ook deel 2 van de Godenoorlogen mag er weer zijn!

Reacties gesloten