Robin Hobb boeken

hobb1De echte naam van Robin Hobb is Margareth Lindholm. Deze fantasy boeken schrijfster werkt ook nog onder de pseudoniem Megan Lindholm. Vanaf haar 18e raakte Robin Hobb in de ban van het schrijven. Ze begon als schrijfster voor bekende tijdschriften en kranten, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerde. Toen ze geïnteresseerd raakte in het fantasy genre, begin jaren 70, begon ze met het schrijven van korte verhalen en romans. Deze verhalen passen allemaal binnen het fantasy-genre. Ze staan bekend als de verhalen van het Rendiervolk en de Windzangers. De romans die Robin Hobb schreef werden allemaal als losse uitgaven uitgegeven, deze vallen dus niet binnen een serie.

 

Toen na verloop van tijd bleek dat Robin Hobb talent had voor het schrijven van Fantasy verhalen, vond ze het tijd voor het schrijven van een grotere serie boeken. De boeken van de zieners was dé Fantasy serie die Robin Hobb de populariteit gaf die ze tot op de dag van vandaag heeft, het betekende haar grote doorbraak. Na de boeken van de zieners stopte Robin Hobb niet met schrijven onder dit pseudoniem. Ze besloot om te starten met een nieuwe serie genaamd De boeken van de levende schepen die geïnspireerd werden door haar woning aan het water en de vrijheid die zij ervaart bij het zeilen op dit water.

 

Tegenwoordig wordt Robin Hobb gezien als één van de grootste fantasy schrijvers ter wereld. Ze verkocht miljoenen boeken en schreef er 19 onder de pseudoniem Robin Hobb, waarvan ze de laatste in 2014 uit gaf.

Robin Hobb series

 

Het bijzondere aan de eerste serie van Robin Hobb is dat deze is geschreven in de eerste persoon. Hierdoor wordt het fantasy verhaal en de wereld beleeft door de ogen van de hoofdpersoon. Eerder fantasy schrijvers schreven vaak meerdere verhaallijnen door elkaar, maar Robin Hobb doet hier niet aan mee in haar eerste series. De series die volgen op de Boeken van de Zieners spelen zich allemaal af in dezelfde wereld als de eerste serie. Met al haar boeken schept Robin Hobb een steeds completere wereld die zij Het rijk van de Ouderlingen noemt. Hier speelt het koninkrijk van de zes hertogdommen de grootste rol in, omdat de hoofdpersoon Fits hier is geboren en wordt opgeleid. De boeken der Zieners nemen de 9e plaats in, in onze Fantasy boeken top 10!

 

Hieronder vind je een overzicht van de series die Robin Hobb heeft geschreven. Deze staan op volgorde van verschijningsdatum. Het is aan te raden om te beginnen met de boeken van de zieners.

Boeken die apart gelezen kunnen worden:

Reacties gesloten