Boeken van de Levende Schepen

Het Magische schip voorkantDe tweede trilogie die Robin Hobb schrijft is qua schrijfstijl en diepgang net zo prachtig als de eerste trilogie. Hobb zet een prachtige wereld neer en dit keer verplaatst de verhaallijn zich ten zuiden van de Zes Hertogdommen. In het rijk Jamaillia bevindt zich aan de kust de stad Beijerstad. Beijerstad is gesticht door kolonisten uit de stad Jamaillia. Zij waren op zoek naar rijkdom en waagden zich met dit doel richting de Wilde Regenrivier, gelegen aan de Gedoemde Kust. In eerste instantie leek het leven aan de Wilde Regenrivier goed, totdat de eerste tekenen van onheil zich begonnen te verspreiden. De rivier werd nog wilder, de landen bleven onvruchtbaar en mensen werden dodelijk ziek door de te lange blootstelling aan de magie die zich in dit gebied bevindt.

Omdat een deel van de groep kolonisten het niet langer aan konden om aan de Gedoemde kust te leven, besloten zij om zich ergens anders te vestigen. Ze stichtten de stad Beijerstad, terwijl de andere helft van de kolonisten besloot om te blijven wonen aan de Wilde Rivier. De grootste reden om hier te blijven wonen was voor het toverhout dat de rivier rijk was. Dit hout was gewild in heel Jamaillia en niet zonder reden. Het hout bezit de magische kracht om schepen na 3 generaties tot leven te wekken, wanneer de laatste generatie sterft op het schip. Een levend schip is tot dingen in staat die elke schipper ambieert en dus was de interesse van Jamaillia om aan dit magische hout te komen zeer groot. Beijerstad, het volk aan de Wilde Regenrivier en Jamaillia besloten een pact te vormen. Het toverhout wordt uitsluitend aan Jamaillia verkocht en de kolonisten aan de Gedoemde kust worden hier rijkelijk voor beloond. Het verhaal van de trilogie begint, wanneer Ephron Vestrit, derde generatie kapitein van een levend schip, op zijn sterfbed ligt..

Boeken van de levende schepen recensie

Zoals je van Fantasyonline.nl gewend bent, schrijven wij van alle boeken in de beste Fantasy boekenseries een uitgebreide recensie. Zo ook voor de boeken van de Levende Schepen. Hieronder zie je alle boeken in deze fantasy serie. In 2003 verscheen er een prequel van de serie, genaamd de Thuiskomst. Dit is een kort verhaal dat als eerste kan worden gelezen. Toch aan te raden het gewoon op verschijningsdatum te doen. Dit is uiteraard zoals het bedoeld is door Robin Hobb.

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 Het Magische schip voorkant 1 Het Magische Schip The Ship of Magic Bekijk op bol.com
 Het dolende schip voorkant 2 Het Dolende Schip The Mad Ship Bekijk op bol.com
 Het bestemde schip voorkant 3 Het Bestemde Schip Ship of Destiny Bekijk op bol.com
 De thuiskomst voorkant 4 De Thuiskomst (Prequel) Homecoming Bekijk op bol.com

Reacties gesloten