Boeken van de Nar

Voorkant de oproep van de narMet de boeken van de nar maakt Robin Hobb een sprong in de tijd. Ze gaat terug naar Fitz, die de hoofdrol speelde in de eerste trilogie van Robin Hobb, de boeken van de zienersHobb keert na een uitstapje dus terug bij de persoon waar het allemaal begon en doet dit met verve. De échte Hobb fans smachtten naar een verhaal waarin hun oude vriend weer de hoofdrol zou opeisen. In de Boeken van de Nar pakt Fitz zijn oude baan weer op, ook al is hij een stukje ouder geworden..

Samenvatting Boeken van de Nar

Het is jaren na de gebeurtenissen in het derde deel van de boeken van de zieners. In de Boeken van de Nar is Fitz al een stuk ouder. Hij heeft een rustige plek gevonden om te wonen. Hij is expres op afstand gaan wonen van de Hertenhorst, omdat die omgeving hem teveel doet denken aan alle gebeurtenissen in het verleden. Fitz woont niet alleen in zijn huisje. Zijn trouwe viervoeter Nachtogen is ook een stuk ouder geworden, maar de band tussen hem en Fitz is nog zo sterk als dat hij was. Naast Nachtogen woont ook Fitz zijn aangenomen zoon Pe bij hem. Pe is ondertussen een jongeman geworden.

Het verhaal begint wanneer Fitz merkt dat Pe zich steeds meer begint te vervelen op de plek waar ze nu wonen. Zoals dat met alle jongemannen gaat zoekt Pe naar meer doel in zijn leven en hij besluit te vertrekken naar Hertenhorst. Terwijl Pe in Hertenhorst is krijgt hij bezoek van een oude bekende. De nar, waarmee Fitz bevriend is geraakt in de eerste trilogie, komt bij hem op bezoek. Hij blijft een aantal weken en samen halen Fitz en de Nar vele herinneringen op uit de tijd dat Fitz nog moordenaarsleerling van Chade was.

De Nar vertrekt en Pe komt terug uit Hertenhorst. Hij heeft besloten dat hij meubelmaker wil worden, maar helaas is daar niet genoeg geld voor. Ze doen er alles aan om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de opleiding van Pe, maar helaas mag het niet baten. Ze geven de hoop op, totdat er bericht komt van de Nar uit Hertenhorst: Fitz is nodig, Prins Plicht is verdwenen..

De boeken

Hieronder zie je een overzicht van alle Boeken van de Nar. Zoals je gewend van ons bent schrijven we over alle boeken een recensie en samenvatting. Lees dus vooral verder en misschien vind je wel jouw nieuwe fantasy-serie om te lezen!

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 Voorkant de oproep van de nar 1 De oproep van de Nar Fool’s Errand Bekijk op bol.com
 Gouden nar voorkant 2 De gouden Nar The Golden Fool Bekijk op bol.com
 Lot van de nar voorkant 3 Het lot van de Nar Fool’s Fate Bekijk op bol.com

Reacties gesloten