Boeken van de Zieners

Leerling en meester voorkantDe boeken van de Zieners zijn het grote debuut van Robin Hobb. Deze serie bracht Hobb de bekendheid die ze nu heeft. In de Boeken der Zieners speelt een jongeman genaamd Fitz Chevalric de hoofdrol. In 1995 verscheen het eerste deel van de serie: Assassin’s Apprentice. Deze zou in 1998 vertaald woorden naar het boek leerling en meester. Officieel bestond deze fantasy boekenserie uit 3 boeken die werden geschreven in de periode 1995 tot 1997. In 2013 voegde Hobb echter nog een 4e boek toe aan de serie: De eigenzinnig prinses en de Bonte prinses.

Samenvatting Boeken van de Zieners

De boeken van de Zieners vertellen ons, zoals gezegd over Fitz Chevalric. De jonge jongen is een zoon van de koning van de Zes Hertogdommen. Helaas voor Fitz is hij niet ontstaan binnen het huwelijk van de koning: Fitz is een bastaard. Wanneer Fitz zijn moeder niet langer voor hem kan zorgen wordt hij achtergelaten voor de poorten van het paleis. Chevalric, de koning, kan het niet over zijn hart verkrijgen om de jongen niet op te nemen in het paleis. Fitz wordt ondergebracht als staljongen, waar hij moet zorgen voor de paarden van de koninklijke garde.

Terwijl Fitz opgroeit ontstaat er een ontzettend goede band met zijn hond. Het lijkt wel alsof de hond en Fitz één zijn. Wat Fitz niet weet is dat hij het Vermogen beheerst. Het vermogen is een oeroude kracht die vroeger werd gebruikt door de beschermheren van de Zes Hertogdommen, maar die sinds lange tijd verboden is.

Fitz doet er alles aan om zijn krachten verborgen te houden voor de rest van de wereld. De Zes hertogdommen worden echter aangevallen door de Rode Kapers. Deze zorgen ervoor dat de bewoners van de Zes Hertogdommen die met hen in aanraking komen, sterven en weer tot leven komen. Misschien kunnen de krachten van Fitz toch nog van pas komen in deze nieuwe strijd..

De Boeken van de Zieners serie

Zoals gezegd bestaat deze serie uit 4 boeken. Het laatste boek verscheen in 2013. Bekijk hieronder alle boeken, gesorteerd op datum van uitgave. Dit is tevens de aan te raden leesvolgorde.

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 Leerling en meester voorkant 1 Leerling en Meester Assassin’s Apprentice Bekijk op bol.com
Moordenaar des konings voorkant 2 Moordenaar des Konings Royal Assassin Bekijk op bol.com
 Vermogen en wijsheid voorkant 3 Vermogen en Wijsheid Assassin’s Quest Bekijk op bol.com
 Eigenzinnige prinses en bonte prins voorkant 4 De eigenzinnige prinses en de bonte prins The willful princess and the piebald prince Bekijk op bol.com

 

Reacties gesloten