Boeken van de zieners 4: De eigenzinnige prinses en bonte prins

Eigenzinnige Prinses en Bonte Prins

7.5

Spannend

8.0/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

6.5/10

Fantasy-Waarde

7.5/10

Positief:

  • Leuke toevoeging
  • Leest snel weg

Negatief:

  • Erg kort

In het vierde deel van de Boeken van de Zieners keert Robin Hobb, waarschijnlijk, eenmalig terug naar de wereld die we al kennen uit de drie eerdere delen. We keren terug naar Hertenhorst, maar niet in de tijd dat Fitz wordt opgeleid tot moordenaar. We keren verder terug in de tijd en ontmoeten Felicity, zij is het dochtertje van de min van de prinses en is één van de beste vriendinnetjes van deze zelfde prinses. Anders dan de eerdere boeken die Hobb schreef is deel 4 van de Boeken van de zieners een kort boekje van maar 127 pagina’s. Als dochter van de min van de prinses moet Felicity goed haar best doen om in de gratie te blijven, om zo een rooskleurige toekomst tegemoet te zien..

Samenvatting boeken van de zieners 4

Prinses Hoede is een zeer koppig en niet uit te staan meisje. Ze is verwend geworden door alle aandacht die ze krijgt en daarom is het voor Felicity niet gemakkelijk om haar te vriend te houden. Felicity is echter een zeer slim meisje en dankzij de adviezen van haar moeder weet ze goed om te gaan met de woede uitbarstingen en nare gewoontes die de prinses erop na houdt. Naarmate de prinses en Felicity ouder worden, verandert de prinses niet. Felicity groeit echter op en begint steeds beter te snappen hoe het leven werkt. Ze houdt de prinses te vriend door haar aan te moedigen om juist dat te doen wat de prinses wilt. Hierdoor ziet de prinses haar al een steeds betere vriendin, ookal doet ze niet de juiste dingen. Op een dag lopen de aanmoedigingen van Felicity uit de hand, wanneer de prinses de staljongen Lostler leert kennen. Lostler en de prinses spenderen een nacht met elkaar en de prinses raakt zwanger. Helaas voor de prinses kan zij niet anders dan de waarheid vertellen aan de rest van de wereld, omdat de jongen veel op zijn vader lijkt: Het is een bonte jongen..

Recensie boeken van de zieners 4

Het vierde deel van de boeken van de zieners is een leuke toevoeging op de rest van de serie. We keren voor even terug naar de plek waar het allemaal begon en daarom brengt dit verhaal vanaf het begin een zeer bekend gevoel met zich mee. Door dit boek te lezen kom je ook meer te weten over de achtergrond van de Wijsheid, die zo’n belangrijke rol speelt in het leven van Fitz. Al met al een leuk boekje om snel uit te lezen, maar die zeker de moeite waard is. Bekijk het boek direct op Bol.com!

<< Deel 3

Reacties gesloten