Boeken van de Zieners deel 1: Leerling en Meester

7.6

Spannend

7.0/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

6.0/10

Fantasy-Waarde

9.5/10

Positief:

  • Echte Fantasy
  • Goed uitgewerkt

Negatief:

  • Lineair verhaal
  • Niet complex

FitzChevalric, die op de Hertenhorst eerst nog Bas wordt genoemd, wordt door zijn grootvader achtergelaten bij de koning van de Zes Hertogdommen. Fitz is een bastaard van de kroonprins van de Zes Hertogdommen en omdat zijn grootvader niet langer voor hem kan zorgen laat hij Fitz achter bij zijn vader. Uiteraard wordt het nieuws dat Chevalric een bastaardzoon heeft verwekt bij een boerenmeid in de Hertenhorst niet prettig ontvangen. De kleine Fitz, in al zijn onschuld, kijkt uit naar een lastig leven op de Hertenhorst.

Samenvatting Boeken van de Zieners deel 1

Wanneer Chevalric erachter komt dat hij een bastaardzoon heeft verwekt en de reactie van iedereen op de Hertenhorst ziet, besluit hij om afstand te doen van zijn kroon. Uiteraard heeft hij wat uit te leggen aan zijn vrouw en ze besluiten dan ook om samen ver weg te gaan wonen van de Hertenhorst. Fitz wordt in huis genomen door Burrich, de stalmeester van de Hertenhorst. Burrich is een grote man met een klein hartje en langzaam maar zeker begint hij te houden van de kleine Fitz die hem steeds beter helpt met het onderhouden van de paarden. Fitz raakt bevriend met de dieren, voornamelijk met de hond Snoet. Het lijkt wel alsof hij de hond kan horen praten en alsof ze met elkaar communiceren. Binnen de Zes Hertogdommen wordt dit de Wijsheid genoemd. Een zeer speciale kracht die al lang binnen de koninklijke familie aanwezig is. Fitz heeft deze kracht van zijn vader geërfd. Wanneer Burrich erachter komt dat Fitz de kracht heeft gebruikt bij Snoet, is hij ziedend. De Wijsheid maakt mensen in staat om anderen te beïnvloeden en te beheersen. Dit is dan ook de reden dat Burrich Snoet weghaalt bij Fitz.

De tijd vordert en Fitz is zeer ongelukkig dat hij zijn vriend kwijt is. Lang heeft hij echter niet om te rouwen, wanneer hij bericht ontvangt van Koning Vlijm van de Zes Hertogdommen. Fitz komt in de Hertenhorst te wonen. Hij zal een opleiding krijgen binnen de adel. Op deze manier leert hij hoe hij zich dient te gedragen aan het hof. Ook krijgt hij les om de Wijsheid te beheersen, zodat hij het binnen te perken kan houden en het kan gebruiken. Tot slot krijgt hij ook zeer bijzondere lessen van zijn nieuwe vriend Chade. Waarom krijgt hij deze bijzondere lessen en wat is Koning Vlijm met Fitz van plan? Je leest het in het eerste deel van de Boeken der Zieners: Leerling en Meester.

Recensie Boeken van de Zieners deel 1

Het eerste deel van de boeken van de zieners is een boek zoals we mogen verwachten van Fantasy. Het verhaal over Fitz wordt mooi opgebouwd tot de lezer volledig verknocht is aan de hoofdpersoon. Doordat het boek in de eerste persoon is geschreven, zorgt het ervoor dat het nog meeslepender is. Door de middeleeuwse setting en het vleugje magie dat het verhaal bevat is het een écht Fantasy boek te noemen. Aan de andere kant kunnen Fantasy liefhebbers het schrijven in de eerste persoon als een nadeel beschouwen. Het verhaal wordt hierdoor wat lineair en minder complex. Wanneer je op zoek bent naar een lekker weg te lezen fantasy boek dan is dit eerste deel van de boeken van de zieners zeker iets voor jou. Ben je op zoek naar een diepgaand complex fantasy verhaal? Dan kan je beter nog even verder zoeken! Bekijk het boek op Bol.com!

Deel 2 >>

Reacties gesloten