Boeken van de Zieners 2: Moordenaar des Konings

Moordenaar des Konings

6.5

Spannend

7.0/10

Karakters

6.0/10

Diepgang

6.0/10

Fantasy-Waarde

7.0/10

Positief:

  • Sterk einde

Negatief:

  • Weinig vernieuwing

Fitz is een echte moordenaar gebleken in deel 1 van de Boeken van de Zieners. Robin Hobb heeft ontzettend veel tijd besteed aan het goed uitwerken van het karakter en het verhaal. Uiteraard stopt deze fantasy boeken serie niet bij 1 deel. Deel 2 gaat verder waar deel 1 gebleven is: Fitz heeft net zijn eerste missie afgerond in Bergrijk..

Samenvatting boeken van de zieners deel 2

Wanneer Fitz klaar is met zijn opdracht in Bergrijk, besluit hij dat hij nog een tijdje blijft. Hij is erg uitgeput na de voltooide missie en kan zo op krachten komen voor de terugreis. De rest van de meegereisde personen uit Hertenhorst gaat terug naar huis, behalve Burrich en Manus. Fitz mist Mollie ontzettend en kan dan ook niet wachten om haar weer te zien op Hertenhorst. Helaas is het leven op Hertenhorst er door het succes van Fitz zijn missie niet beter op geworden. Nog steeds dreigt er een invasie van de Rode Kapers en Vlijm wil dan ook dat de Coterie van Regaal gewoon doorgaat met de wekelijkse trainingen. In deel 1 werd het Fitz al ontzettend moeilijk gemaakt door Regaal, maar in deel 2 wordt het nog erger. De volledige Coterie wordt tegen Fitz opgezet en ze behandelen hem als een indringer die niet bij de groep hoort.

Wanneer Veritas, de kroonprins, naar de Ouderlingen vertrekt om advies te vragen over het bestrijden van de Rode Kapers, wordt het nog moeilijker voor Fitz. Regaal heeft snode plannen, met als doel: De kroon van Hertenhorst.

Recensie boeken van de zieners deel 2

Het tweede deel gaat zoals gezegd direct verder waar deel 1 is gebleven. In deel 1 werd al veel aandacht besteed aan de manier waarop de Coterie, Fitz dwarszit. Omdat in het tweede deel dit ook weer een grote rol speelt, wordt het boek wat eentonig. Achteraf blijkt dat deze eentonigheid nodig is geweest om het slotakkoord van het boek een goede ondergrond te geven. Wat dus voornamelijk over het boek gezegd kan worden is dat het in het begin wat lastig kan zijn om door te komen, maar wanneer je doorleest is het het allemaal waard. Bekijk het boek direct op Bol.com!

<< Deel 1   Deel 3 >>

Reacties gesloten