Boeken van de Zieners 3: Vermogen en Wijsheid

Vermogen en Wijsheid

8.4

Spannend

9.5/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy-waarde

8.5/10

Positief:

  • Zeer spannend
  • Verhaal ontspint mooi
  • Goed in te leven in karakters

Negatief:

  • Lineair verhaal

Zoals bekend is van de serie de Boeken van de Zieners, sluiten alle delen direct op elkaar aan. Deel 3 gaat direct verder waar deel 2 gebleven is en dat is maar goed ook. Hobb heeft de lezer lang in spanning gehouden na het benarde einde van het tweede deel van deze serie. Wanneer je het tweede deel gelezen hebt, dan weet je dat het Regaal is gelukt om koning Vlijm van de troon te stoten. Zijn snode plan om toe te slaan wanneer prins Veritas niet langer aanwezig was heeft gewerkt. Tijdens deze overname van de troon is Fitz niet gespaard gebleven. Regaal heeft het al nooit op de jongen gehad en heeft hem weken lang gemarteld in de kerkers van de Hertenhorst, tot dit Fitz zijn dood betekende. Wat Koning Regaal niet weet, is dat Fitz het vermogen heeft om zich te verplaatsen in zijn trouwe kameraad nachtogen..

Samenvatting Boeken van de Zieners deel 3

Niemand weet dat Fitz geestelijk nog leeft. De troon is door Regaal verplaatst naar de Oversteek en niemand denkt nog aan die jonge jongen die is begraven nadat de martelingen hem teveel worden. Slechts twee mensen weten dat Fitz geestelijk nog in leven is, maar zich nu in Nachtogen bevindt. Fitz zelf begint zich steeds meer een dier te voelen. De band met Nachtogen is door zijn overgang naar een ander lichaam zo sterk geworden, dat hij steeds meer op een dier dan op een mens begint te lijken. Met dank aan Chade en Burrich lukt het hem toch om los te breken van zijn dierlijke zelf. Wanneer hij zich weer voldoende mens voelt, zint hij op wraak. Hij gaat op pad om zich te wreken op zijn martelaar. Hij wil voor eens en voor altijd afrekenen met Regaal.

Recensie Boeken van de Zieners deel 3

Boeken van de Zieners deel 3 is een prachtig Fantasy verhaal die zeer veel waarde doet aan de eerste twee boeken. Waar ik bij de eerste twee boeken nog wel eens de opmerking had dat hij wat lineair en soms wat kabbelend was, maakt deel 3 duidelijk waarvoor dit nodig was. Het verhaal ontspint zich volledig en dankzij de zeer gedetailleerde uitwerking van alle personages in de eerste twee delen, voelt de lezer als het ware de woede van Fitz en kun je je zeer goed inleven in het verhaal en het gevoel van deze hoofdpersoon. Hobb doet er ook goed aan om het vermogen nog meer een rol te geven in Vermogen en Wijsheid. Op deze manier krijgt het boek een extra dimensie en wordt het steeds meer échte fantasy. Wat mij betreft is deel 3 het beste deel van deze serie! Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 2      Deel 4 >>

Reacties gesloten