De boeken van de zoon van de Krijger

overgangsritueel voorkantIn de boeken van de zoon van de Krijger neemt Robin Hobb ons mee naar een compleet nieuwe wereld. Tot nu toe hebben alle verhalen van Hobb zich afgespeeld in Het Rijk der Ouderlingen, de zesde en tot nu toe laatste trilogie van Robin Hobb speelt zich hier niet af. Deze serie is de eerste fantasy serie van Robin Hobb die dan ook volledig onafhankelijk van de andere series te lezen is. Je zult merken dat bij het lezen van deze boekenserie de stijl van Robin Hobb nog zeer herkenbaar is. Toch speelt dit boek zich in zo’n andere wereld af, moderner en religieuzer, dat de boekenseries totaal niet met elkaar te vergelijken zijn. Robin Hobb weet ontzettend goed om te schakelen en durft te experimenteren met nieuwe insteken. Gezien de grote populariteit van haar eerste trilogieën is dit zeer dapper te noemen. Het was makkelijk geweest om dit concept nogmaals te herhalen, maar het siert haar dat ze dit niet doet.

Samenvatting de boeken van de Zoon van de Krijger

De naam van de boekenserie geeft het al aan, de boeken vertellen het verhaal van een jonge jongen die in de voetsporen treed van zijn vader, de krijger. In het eerste deel van het boek leren we Nevare Burvell kennen. Hij wordt geboren in Garnia als de tweede zoon van zijn vader, die ook de tweede zoon van zijn vader was. Garnia is een land waar veel aan tradities, bijgeloof en religie wordt gedaan. Het is dan ook niet vreemd dat deze zaken een zeer grote rol spelen in de boekenserie en in het leven van Nevare. De eerste traditie waar Nevare mee in aanraking komt is dat elke tweede zoon normaal gesproken krijger zou moeten worden. De traditie schrijft namelijk voor dat de eerste zoon het familie erfgoed krijgt, de tweede zoon wordt krijger en de derde zoon wordt priester. De vader van Nevare is verheven als adelzoon door zijn werk aan het front. Nevare kan niet wachten tot zijn toekomst begint. Hij zal uitgehuwd worden en mogen vechten voor zijn land. Iets waar hij niet op kan wachten. Hij wil vechten voor Koning Troven en hij wil meewerken aan de expansie van Garnia. Iets dat misschien niet zo makkelijk is, als het lijkt..

De boeken

Zoals je gewend bent van Fantasyonline schrijven wij recensies voor de beste Fantasyboeken. Hier scharen wij de boeken van de zoon van de Krijger zeker onder. Bekijk hieronder de boeken en lees meer informatie!

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 overgangsritueel voorkant 1 Overgangsritueel Shaman’s Crossing Bekijk op bol.com
  Woudmagie voorkant 2 Woudmagie Forest Mage Bekijk op bol.com
 Magisch eindspel voorkant 3 Magisch eindspel Renegade’s Magic Bekijk op bol.com

 

Reacties gesloten