De boeken van Fitz en de Nar

voorkant oproep nar

Het is alweer 10 jaar geleden sinds de gebeurtenissen in de boeken van de Nar. Robin Hobb grijpt na een uitstapje weer terug naar het oorspronkelijke verhaal waar zij zo bekend mee is geworden. We maken opnieuw kennis met Fitz en zien wat er in die 10 jaar die is verstreken van hem is geworden. Helaas voor Fitz zal zijn leven weer een bizarre wending nemen, nu Hobb hem opnieuw heeft gevonden..

 

Samenvatting de boeken van Fitz en de Nar

Het is 10 jaar geleden sinds Fitz zijn laatste missie uitvoerde voor zijn koning. Hij wil niet langer een pion zijn in het spel dat wordt gespeeld in de Zes Hertogdommen en het is hem in de laatste tien jaar goed gelukt om een rustig leven te creëren. Het is voor Fitz wel noodzakelijk geweest om ook fysiek afstand te doen van zijn geliefde Zes Hertogdommen. Samen met zijn, inmiddels, vrouw Mollie leven ze zeer gelukkig in het Woeste Woud. Een rustig bestaan, iets dat Fitz al die jaren al heeft gewild. Zoals dat wel eens gaat met getrouwde mensen, komen Fitz en Mollie er op een dag achter dat Mollie zwanger is. Ze kunnen hun geluk niet op en 2 jaren later is daar dan een prachtige dochter: Bij.

Net als Fitz blijkt dat Bij een bijzonder meisje is naarmate ze opgroeid. Misschien dat ze dan toch het één en ander van haar vader heeft geërfd. Helaas voor Fitz is het niet mogelijk om heel lang van Bij te genieten, wanneer er vreemde blanke minstrelen verschijnen op het winterfeest. Deze gebeurtenis lijkt een teken te zijn voor weer een nieuwe missie voor Fitz. Dit keer niet om zijn koning te beschermen, maar om nog lang van zijn dochter Bij te kunnen genieten.

 

Recensies de boeken van Fitz en de Nar

Zoals je van Fantasyonline gewend bent schrijven wij over alle boeken een recensie. Zo ook over de serie boeken van Fitz en de Nar. Wat ons betreft is dit de beste serie van Robin Hobb, daarom staat hij ook op nummer 3 in onze Fantasy boeken top 10!

Voorkant

Titel

Engels

Meer info

Reacties gesloten