Fitz en de Nar deel 2: De Geheimen van de Nar

Fitz en de Nar deel 2: De geheimen van de nar

8.1

Spannend

9.0/10

Karakters

8.5/10

Diepgang

7.0/10

Fantasy-Waarde

8.0/10

Positief:

  • Spannend vanaf het begin
  • Goede uitwerking karakters

Negatief:

  • Weinig diepgang

In het eerste deel van Fitz en de Nar, hebben we kunnen lezen hoe Fitz genoot van zijn rustige leven in het Zwarte Woud. Als opzichter gaat het hem goed en hij is zeer blij met de geboorte van zijn dochtertje Bij, al blijkt Bij best een bijzonder kind.

Fitz zijn leven wordt weer volledig overhoopt gegooid wanneer hij door zijn oude vriend de Nar wordt gevraagd om terug te komen naar de Hertenhorst. Het koninkrijk is in gevaar nu de Witte Minstrelen zich hebben laten zien op het Winterfeest. Het eerste boek zal er één worden die voor veel lezers frustratie heeft opgeleverd. Fitz weet de Nar te redden, maar verliest zijn dochtertje Bij. Bij wordt ontvoerd en het is dan ook aan Fitz om haar in Boek 2 de Geheimen van de Nar weer terug te winnen.

Fitz zint op wraak en hij zal in het tweede boek zijn wraak botvieren op een oude bekende. Hierbij zullen de lezers weer kunnen genieten van Fitz zoals hij vroeger was: Een dodelijke huurmoordenaar met zeer specifieke skills. Toch zal ook Bij een bijzondere rol hebben in het tweede deel van Fitz en de Nar!

Recensie Fitz en de Nar deel 2

Waar het eerste deel voornamelijk in het begin nog wat kabbelde, begint het tweede boek met wat meer tempo. De lezer valt weer midden in het verhaal waar deel 1 is geëindigd. Wat ook fijn is voor de trouwe lezer van de boeken van Robin Hobb is dat Fitz weer volledig op stoom is. Hij is sterk en meedogenloos.

Hobb laat nogmaals zien hoe goed zij karakters kan neerzetten. Waar de meeste fantasy schrijvers veel geweld, seks en intriges gebruiken, weet Hobb het verhaal zo te sturen dat het geweld verantwoord is. Wie kan zich niet verplaatsen in een vader die zijn kind kwijt is? En wie zal er tegen zijn dat er het nodige geweld wordt gebruikt om je dochter terug te winnen? Het is heel makkelijk je in beelden waarom Fitz doet wat hij doet, terwijl hij uiteindelijk een zeer dodelijke huurmoordenaar is.. Bekijk het boek op Bol.com!

<<Bekijk deel 1 

Bekijk deel 3 >>

Reacties gesloten