Fitz en de Nar deel 3: Het Lot van de Moordenaar

Bekijk op bol.com

Samenvatting Fitz en de Nar deel 3

 

Bij is ontvoerd door leden van de Raad van Vier. Ze hebben plannen met Fitz’ dochter, die iets te maken hebben met het terughalen van de Onverwachte Zoon. De Onverwachte Zoon zou ongelofelijke krachten bezitten en de Raad zet alles op alles om hem te vinden. Wat de ontvoerders precies van plan is, weet Fitz niet maar hij zet alles op alles om zijn dochter terug te vinden. Al snel blijkt dit niet zo makkelijk als gedacht, wanneer de ontvoerders van Bij ontsnappen in een Vermogensstroom en ze geen enkel spoor achter laten.

 

Fitz is door het dolle heen, hij weet zeker dat Bij is omgekomen toen ze in de Vermogensstroom belandde en hij zint op wraak. Hij besluit om te vertrekken naar de stad Cerres om wraak te nemen op de Raad. Dat lijkt makkelijker dan gedacht, de reis naar Cerres is niet zonder gevaren en al snel blijkt dat Fitz niet iedereen kan vertrouwen.. Weten hoe het verhaal afloopt? Bekijk het boek direct op Bol.com!

Recensie Fitz en de Nar deel 3

Karakters

Onze persoonlijke mening is dat dit het beste boek is van Robin Hobb wanneer het gaat om karakters. Oude bekenden keren terug, er zijn betere dialogen en de lezer wordt volledig meegezogen in de wraakgevoelens van Fitz en de pijn van de Nar. Echt een zeer goed staaltje werk van Hobb, de karakters komen na 20 jaar nog beter tot leven.

Spannend

Het boek houdt je simpelweg van begin tot eind op het puntje van je stoel. Als lezer val je van de ene emotie in de andere; gefrustreerd, gespannen, blij en boos. Als een schrijver dit weet te doen met haar lezer, dan kan ik niet anders dan dit boek voor spanning 5 sterren geven.

Diepgang

Dit boek krijgt vooral deze score op diepgang, omdat Hobb het voor elkaar krijgt op een soepele wijze karakters, die we eerder zijn tegen gekomen in de boeken van Hobb, een logische plek in dit verhaal te krijgen. Dit samen met het feit dat we nog meer achtergrondinformatie krijgen over de Nar en zijn afkomst, zorgen voor een nog completere beleving van de wereld van Hobb.

Fantasy Waarde

Eigenlijk heeft dit boek alles wat een fantasy boek nodig heeft, een reisgenootschap, mooie werelden, een ‘kwaad’, goed uitgewerkte personages en een vleugje magie. Het Lot van de Moordenaar bevat het allemaal en Hobb weet het zelf nog een extra dimensie te geven. Dit boek kan naar mijn mening beschouwd worden als de beste fantasy in de afgelopen jaren.

Onze beoordeling:

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten