Fitz en de Nar deel 1: Moordenaar van de nar

7.9

Spannend

8.0/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy-Waarde

8.0/10

Positief:

  • Spannend!
  • Herkenbaarheid
  • Goed uitgewerkt

Negatief:

  • Af en toe kort door de bocht

Na een lange uitstap van Robin Hobb naar andere werelden en rijken in haar zeer goed ontvangen boekenseries, is het tijd om weer terug te keren naar het Rijk van de Zieners. Fitz is na alles gebeurtenissen in de vorige delen helemaal klaar met het leven op de Hertenhorst. Hij heeft een mooie vrouw gevonden waar hij veel van houdt en wil breken met zijn verleden als Moordenaar van de koning..

Samenvatting Fitz en de Nar deel 1

Fitz, die in het Woeste Woud beter bekend staat als Tom Dassenkop, leeft een heel ander bestaan dan hij ooit heeft gehad. Hij woont nu alweer jaren met zijn vrouw Mollie in het Woeste Woud en heeft als Landheer een zeer druk bestaan. Fitz en Mollie maken zichzelf op voor een hun gelukkige oude dagen. Ze hebben helaas geen kinderen mogen krijgen, maar genieten nog elke dag van elkaar. Op een dag, wanneer niemand het meer verwacht, blijkt Mollie toch zwanger te zijn en Mollie en Fitz kunnen hun geluk niet op. Er gaan 9 maanden voorbij, maar nog steeds is er geen teken te zien van hun kleine meisje. Langzaam beginnen de mensen in het woeste woud te denken dat Mollie gek is en helemaal niet zwanger, tot na een tijd Mollie dan toch bevalt van een dochtertje: Bij.

Bij is een bijzonder kind. En hoe kan het ook anders met zo’n bijzondere vader? Juist de band met haar vader is wat haar zo apart maakt. Bij heeft totaal geen aandacht voor Fitz en kijkt steeds steevast langs Fitz heen en wanneer hij haar aanraakt schrikt ze enorm. Ook groeit Bij niet zo snel als haar leeftijdsgenootjes. Ze blijft erg klein en ook praten gaat haar niet makkelijk af. Uiteraard maken Fitz en Mollie zich enorme zorgen.

Helaas voor Fitz is er niet lang om zich zorgen te maken over Bij, wanneer een vriend uit het verleden op duikt. De Nar heeft Fitz nodig. Fitz moet terugkomen naar de Hertenhorst. De Zes Hertogdommen heeft hem nodig.

Recensie Fitz en de Nar deel 1

Het eerste deel van deze nieuwe boekenserie lees je alsof je weer een warm bad van bekendheid stapt. Na alle jaren dat de trouwe Robin Hobb lezer heeft moeten leven zonder Fitz, is hij daar dan toch weer. Hobb pakt het verhaal geweldig op en binnen enkele pagina’s zijn alle namen die ver in je geheugen verstopt zaten weer helder en door slimme terugrepen naar de vorige boeken zit je zo weer helemaal in het verhaal.

Het is een goede keuze geweest van Hobb om even een uitstapje te maken met haar boekenseries. Het verhaal van Fitz heeft hierdoor kunnen rijpen en voor de fans is het weer één feest van herkenbaarheid, wat het eerste deel zeker goed doet. Al met al weer een mooi boek van Robin Hobb, dat zeker vraagt om meer delen. Bekijk het boek op Bol.com!

Bekijk deel 2 >>

Reacties gesloten