de Kronieken van de Wilde Regenlanden

voorkant drakenhoederIn de Kronieken van de Wilde Regenlanden neemt Robin Hobb een uitstapje van het verhaal van Fitz en zijn opleiding en werk als huurmoordenaar voor de koning van de Zes Hertogdommen. Tot nu toe heeft Hobb geschreven vanuit de eerste persoon en hebben we alle gebeurtenissen die hij mee maakte dus beleefd vanuit zijn oogpunt. Hobb wil in de Kronieken van de Wilde Regenlanden breken met deze manier van schrijven. Ze kiest ervoor om verschillende verhaallijnen te beschrijven in haar eerste boek, om vervolgens een goede basis te hebben voor één verhaallijn. Dit doet ze met succes. Het lijkt alsof Hobb wil experimenteren met een nieuwe manier van schrijven, zonder dat haar schrijfstijl hier onder lijdt. Wat ons betreft is dit zeer geslaagd. de Kronieken van de Wilde Regenlanden zijn prachtig geschreven boeken, die menig Hobb fan zullen verblijden.

Samenvatting de Kronieken van de Wilde Regenlanden

Het worden van een draak is geen pretje voor de zeeslangen die zich verplaatsen richting Cassarick om zich daar in een cocon te vestigen. We volgen een zeeslang die op het punt staat een draak te worden. We beleven zijn leven in een cocon. We beleven hoe verschillende slangen het niet halen. We beleven hoe het is om uiteindelijk uit de cocon te kruipen. Wanneer een zeeslang uit zijn cocon is, is deze zeer kwetsbaar. Het is dan ook niet onlogisch dat er steeds minder draken zijn in het Rijk der Ouderlingen. Gelukkig heeft de draak Tintaglia een overeenkomst gesloten met de koopliedenraad. De kooliedenraad heeft ontzettend veel kosten gehad aan de draken en wil dus zo snel mogelijk van hen af. Daarom is er een verbond besproken. De mensen zorgen voor de draken tot zij volgroeid zijn en de draken zullen wanneer zij de mogelijkheid hebben zo snel mogelijk vertrekken om op zoek te gaan naar Kelsingra, de drakenstad waarvan niemand weet waar deze zich bevindt.

In het eerste boek leren we verschillende hoofdpersonen kennen. Alice Kincarron is de dochter van een koopman. Ze denkt dat ze voor altijd alleen zal blijven, totdat ze tot overeenkomst komt met Hest Finbok, om te trouwen. Hest is onder druk van zijn vader getrouwd met Alice en hoopt dat hij nu van het gezeur van zijn vader af is. Alice besluit dat zij meer over draken wil weten nadat het huwelijk met Hest stuk loopt.

Ook leren we Thymara kennen. Thymara is een bijzonder meisje. Ze is geboren in Theraug, waar vaak kinderen worden geboren met schubben. Ook Thymara heeft schubben. De vader van Thymara had haar eigenlijk moeten achterlaten in het bos, maar kon dit niet over zijn hart verkrijgen. Hij hield Thymara in leven.

Thymara en Alice komen elkaar tegen. Zij zullen de hoofdpersonen zijn waar de Kronieken van de Wilde Regenlanden om draaien..

De boeken van de Kronieken van de Wilde Regenlanden

Fantasyonline.nl probeert altijd zo snel mogelijk recensies van boeken op de website te hebben. Zo ook die van de Kronieken van de Wilde Regenlanden. Hieronder zie je alle boeken van deze serie:

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 voorkant drakenhoeder 1 Drakenhoeder Dragon Keeper Bekijk op bol.com
  Drakenziel voorkant 2 Drakenziel Dragon Haven Bekijk op bol.com
 Drakenstad voorkant 3 Drakenstad City of Dragons Bekijk op bol.com
 Drakenbloed voorkant 4 Drakenbloed Blood of Dragons Bekijk op bol.com

Reacties gesloten