De Glazen Troon deel 1: De Glazen Troon

De Glazen Troon deel 1: De Glazen Troon

7.6

Spannend

8.5/10

Karakters

7.0/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy-waarde

7.5/10

Positief:

  • Prachtig Young-adult boek
  • Goede hoofdpersoon
  • Veel humor

Negatief:

  • Niet voor volwassenen

De Glazen Troon deel 1 is in eerste instantie begonnen door losse hoofdstukken van het boek online te plaatsen. Dit werd zo’n groot succes dat Sarah j. Maas besloot om het boek uit te geven. Het boek werd in oktober 2015 uitgebracht in het Nederlands en was ook hier een groot succes. Dit Young Adult boek is misschien wel goed te vergelijken met De Grijze Jager serie, maar omdat de hoofdpersoon een meisje is zullen meisjes zich beter kunnen identificeren met de hoofdpersoon Celeana.

Samenvatting De Glazen Troon deel 1

Celeana is opgepakt voor de moorden die zij heeft gepleegd. Celeana is namelijk huurmoordenaar. Ze is ontdekt en moet werken in de mijnen van Endovier om te boeten voor haar daden. Na een jaar gevangenschap en keihard gewerkt te hebben in de mijnen, verschijnt er opeens een garde van de koning voor haar neus. Ze wordt, volledig verbluft, voorgeleid aan kroonprins Dorian. Deze legt Celeana de keuze voor: Of zij blijft werken in de mijnen van Endovier of ze komt wonen in het paleis en gaat meedoen aan toernooien. Celeana hoeft niet lang na te denken over haar keuze en besluit met prins Dorian mee te gaan. Al snel ontdekt ze hoe het leven in het paleis is en komt ze achter krachten die al lange tijd verboden zijn. Is Celeana wel zo’n gewoon meisje? Of is zij uitverkoren voor iets speciaals? Je leest het in De Glazen Troon deel 1!

Recensie De Glazen Troon deel 1

Sarah J Maas zet met dit eerste deel een fantastisch debuut neer. Het is niet voor niets dat haar verhaal online al zo goed werd opgepakt door de doelgroep. Het verhaal is mooi uitgewerkt en is, zeker voor jong volwassenen, goed te volgen. De hoofdpersonage Celeana wordt mooi neergezet en jong volwassen meisjes kunnen zich goed met haar identificeren. Het is dan ook duidelijk voor welke doelgroep de boeken zijn geschreven. Ook voor jongens is er genoeg te genieten in dit boek. Het zit vol spanning, liefde en bovenal humor. Een goed uitgewerkt eerste deel van een Young Adult boek dat zich zeker kan meten met een fantasy serie als De Grijze Jager. Bekijk het boek op Bol.com!

Deel 2 >>

Reacties gesloten