De Glazen Troon deel 2: De Donkere Kroon

De Glazen Troon deel 2: De Donkere Kroon

7.8

Spannend

7.5/10

Karakters

8.0/10

Diepgang

8.0/10

Fantasy-waarde

7.5/10

Positief:

  • Meer diepgang
  • Goede personages

Negatief:

  • Minder actie

In deel 1 van de Glazen Troon lazen we over Celaena die door prins Dorian uit de mijnen werd gehaald om voor hem te vechten in toernooien. Ook lazen we over haar relatie met Dorian en Chaol. In deel 2 van de Glazen Troon pakt Sarah j. Maas het verhaal op waar ze is geëindigd met het eerste boek.

Samenvatting Glazen Troon deel 2

Celaena heeft het toernooi gewonnen! Ze heeft er zo hard voor gewerkt, maar nu mag ze zich dan ook terecht de kampioen noemen. De overwinning levert Celaena direct wat meer voordelen op; ze gaat meer verdienen en krijgt wat meer vrijheid. Ook zal Celaena als kampioen van prins Dorian weer terug vallen in haar oude beroep: Huurmoordenaar.

De relatie die opbloeide tussen Celaene en Dorian en Celaene en Chaol staat ook nu zeer centraal, maar Celaena zal haar aandacht moeten geven aan nog iemand anders. Nehemia, een prinses uit het buitenland, wordt geïntroduceerd in het leven van Celaena en al snel bouwt zij een goede band mee op. Celaena raakt steeds verder verwikkeld in de intriges aan het hof en ze begint langzaam te vermoeden dat Nehemia iets te maken heeft met de vijand, de rebellen..

Wil je weten hoe dit verhaal verder gaat? Lees dan zeker De Glazen Troon deel 2: De Donkere Kroon!

Recensie Glazen Troon deel 2

De Glazen troon deel 2 is net zo fijn om te lezen als het eerste deel. Omdat de karakters al bekend zijn, en er niet veel nieuwe hun intrede doen, kan Sarah j. Maas het verhaal en de karakters steeds verder uitdiepen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer te weten komt over Celaena en haar vriendschappen. Nadeel hiervan is echter wel dat dit boek wat minder ‘snel’ leest dan het vorige. Er zijn meer dialogen en minder actie. Toch zorgt het plot van dit boek er zeker voor dat je de serie wilt doorlezen en verwacht ik veel van het derde deel, omdat er nu een erg goed basis ligt voor een diepergaand verhaal. Bekijk het boek op Bol.com!

<< deel 1              Deel 3 >>

Reacties gesloten