De Glazen Troon deel 4: Koningin van de Schaduw

Onze beoordeling:

Bekijk op bol.com

Samenvatting De Glazen Troon deel 4

Celeana is iedereen kwijt. Gevangengenomen of gedood, ze is helemaal alleen. Ze besluit terug te keren naar Adarlan. Niet persé omdat ze zich erop verheugd, maar omdat ze zint op wraak. Ze wil haar vrienden en haar koninkrijk redden en daarom heeft ze geaccepteerd dat zij de rechtmatige eigenaar is van de troon van de Terassen: Aelin Galathynius. Er zit niks anders op dan plannen te smeden om met geweld de troon terug te heroveren, voor haar volk en haar vrienden. Uiteraard, gaat dat niet zonder slag of stoot..

 

Ondertussen zit Dorian in een onmenselijke gevangenis, hij weet niet meer precies wie hij is en voelt dat er iets in zijn lichaam probeert om zijn geest over te nemen. Celeana’s neef Aedion zit ook gevangen en is zwaar gewond. Hij probeert zijn wonden te verbergen, maar leidt aan hevige koorts door een infectie aan zijn wonden. Lukt het ze te ontsnappen voordat ze ter dood worden gebracht? Je leest het in De Glazen Troon deel 4: Koningin van de Schaduw!

Recensie De Glazen Troon deel 4

Karakters

Je ziet erg duidelijk dat de boeken van Sarah J Maas, meegroeien met haar lezers. Waar het eerste boek van De Glazen Troon nog een wat lineairder verhaal was, gaat Maas nu volledig los. Verschillende verhaallijnen, goede karakters en geloofwaardige personages zorgen ervoor dat het een boek is om van te smullen. Celeana wordt nog beter neergezet in dit verhaal en ook de overige personages krijgen meer gezicht.

Spannend

Dit boek is simpelweg een page-turner die je niet meer weglegt voordat je hem uit hebt. Het boek begint een beetje kabbelend, veel dialogen en het maken van strijdplannen zorgen ervoor dat de spanning niet direct voelbaar is. Toch maakt Maas dit in het tweede gedeelte van het boek meer dan goed. Je begrijpt als lezer waar de opbouw voor nodig is geweest en je leest het boek vervolgens in één ruk uit. Een goed opgebouwd boek, dat wat tijd nodig heeft om volledig op stoom te komen.

Diepgang

Omdat het boek wat tijd nodig heeft om op te bouwen, weet het wel extra diepgang te bieden. Het boek heeft deze opbouw nodig om alle personages voldoende uit te lichten en verderop in het boek écht de lezer de emotie van de personages te laten voelen. Door de verschillende verhaallijnen en de goed beschreven karakters, is dit het boek van de Glazen Troon serie met de meeste diepgang. Het lijkt alsof Maas nog maar aan het beginnen is met deze serie en dit boek belooft erg veel goeds voor de komende delen.

Fantasy Waarde

Dit boek ís echte fantasy. Een episch verhaal over een vrouw die wraak neemt op het ‘kwaad’ om haar vrienden te redden. Voeg hierbij nog magie, duistere wezens, verschillende verhaallijnen en goed uitgewerkte karakters aan toe en je hebt alles wat echte fantasy in zich zou moeten hebben. Maas weet het allemaal te vatten in dit boek en de spanning fantastisch op te bouwen. Dit boek hoort absoluut thuis in de beste fantasy van dit moment.

Onze beoordeling:

Bekijk op bol.com

Reacties gesloten